Trei tineri migranți din Somalia, Algeria și Erireea, depistați la Bivolărie. Ei au trecut frontiera pe jos


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au depistat şi reținut trei cetățeni din Somalia, Algeria şi Eritreea care au trecut frontiera din Ucraina, în România, pe jos.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, a declarat că polițiștii de frontieră din SPF Brodina au depistat, miercuri, pe raza localității Bivolărie trei persoane care se deplasau pe jos, dinspre frontiera de stat către interiorul țării.

Cei trei nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză au vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani şi provin din trei ţări diferite, respectiv Somalia, Algeria şi Eritreea.

În acest caz, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei trei cetățeni africani au fost preluați de Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Rădăuți. (N.B.)


Intră acum și în grupul de