Un tir a ars ca o torţă în miez de noapte la Poiana Stampei


Intră acum și în grupul de

Un scurtcircuit a produs un incendiu la un tir ce transporta mobilier şi textile pe drumul naţional DN 17, pagubele fiind de 2 miliarde de lei vechi. În miez de noapte, joi, la ora 02:38, prin serviciul 112 s-a anunţat un incendiu produs la un autotren marca MAN, înmatriculat în judeţul Bistriţa Năsăud, aflat în trafic pe DN 17, pe raza localităţii Poiana Stampei. Astfel, Detaşamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit imediat cu două autospeciale, o autospecială de descarcerare şi un modul SMURD.

Când s-a ajuns la faţa locului, incendiul se manifesta violent atât la capul tractor, cât şi la remorcă, existând pericolul de propagare la fondul forestier existent la circa 15m.
Incendiul a fost lichidat la ora 04:38, în limitele găsite.
A ars autovehiculul şi marfa transportată – elemente de mobilier şi textile, valoarea pagubelor fiind estimată de către proprietar la circa 200.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări au evidenţiat faptul că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs în instalaţia electrică a autovehiculului.
Ca urmare a producerii evenimentului nu s-au înregistrat victime omeneşti, iar fondul forestier aflat în imediata vecinătate nu a fost afectat.


Intră acum și în grupul de