Delictele silvice, în atenţia poliţiştilor


Intră acum și în grupul de

Mai multe echipe constituite din poliţişti ai I.P.J. Suceava şi specialişti de la I.T.R.S.V. Suceava, au efectuat, spre sfârşitul săptămânii trecute, o serie de activităţi de prevenire a delictelor silvice, precum şi de prevenire şi combatere a ilegalităţilor în domeniul prelucrării şi comercializării materialului lemnos. Potrivit IPJ Suceava, au fost constatate 4 infracţiuni, din care două de evaziune fiscală, una de fals material în înscrisuri oficiale şi una de uz de fals şi au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.000 lei. De asemenea, a fost ridicat în vederea confiscării 51,8 mc material lemnos, în valoare de 13.474 lei.
Astfel, P. OANA, în vârstă de 24 de ani, din oraşul Gura Humorului, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Gura Humorului, a falsificat un aviz de însoţire material lemnos, în baza căruia a transportat pentru valorificare la piaţă, cantitatea de 12 mc cherestea, în valoare de 4.800 lei. Cantitatea de lemn a fost comercializată fără a fi înregistrate în evidenţele contabile veniturile realizate, sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. Acesteia i s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „evaziune fiscală”, „fals material” şi „uz de fals”.
Un alt caz este cel al lui C. VASILE, în vârstă de 24 de ani, din comuna Sadova, judeţul Suceava, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Câmpulung Moldovenesc, societate ce are ca obiect principal de activitate industrializarea lemnului, nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii veniturile realizate din comercializarea de material lemnos, vânzarea de mijloace fixe, obiecte de inventar si prestarea unor servicii, pentru perioada cuprinsă între anii 2006 – 2008. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 2.453.560 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA. Lui C. VASILE i s-a întocmit dosar penal, în care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „evaziune fiscală”.
Sâmbătă, între orele 16 – 20, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi, împreună cu lucrători ai posturilor de poliţie arondate, au organizat şi aceştia o acţiune pe linie de prevenire şi combatere a infracţiunilor la regimul silvic, fiind constatate 2 infracţiuni, respectiv una de tăiere ilegală de arbori şi una de furt de material lemnos. De asemenea, au fost aplicate 55 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.650 lei şi a fost ridicat în vederea confiscării 7,5 mc material lemnos, în valoare de 1.250 lei. Astfel, au fost identificaţi G. EMILIAN, în vârstă de 45 ani şi D. ŞTEFAN, în vârstă de 39 ani, ambii din comuna Poieni Solca, care au tăiat fără drept şi sustras 2 arbori esenţă foioase, de pe domeniul public ce aparţine Primăriei din localitate, în valoare de 1.004 lei. Celor doi, poliţiştii le-au întocmit dosar penal.


Intră acum și în grupul de