Țările arabe vor importa carne de oaie din județul Suceava

Cantități masive de carne de ovină din judeţul Suceava vor lua drumul ţărilor arabe, începând de la sfârșitul lunii viitoare. Directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, Petrea Dulgheru, a precizat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că acest lucru este posibil ca urmare a licenţierii în acest sens a unei firme din Câmpulung Moldovenesc. Petrea Dulgheru a declarat că animalele vor proveni atât din judeţul Suceava, de pe teritoriul naţional, precum şi din ţări ale Uniunii Europene şi vor fi sacrificate în abatorul autorizat al societăţii Assab Killer Horodnicu de Jos, unic deţinător al ştampilei ovale în acest domeniu. Unitatea are o capacitate de lucru de 300 de capete pe zi, iar carcasele vor fi „îmbarcate” în avioane ce vor decola de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava şi vor lua calea aeriană a ţărilor arabe, cunoscute drept mari consumatoare de carne de oaie.

Şeful DVSA Suceava a spus că arabii vor să importe de la Suceava până la 200 de tone săptămânal, livrările putând fi de minim 50 de tone pe săptămână. Exportul ar demara din data de 25 aprilie, după sărbătorile pascale, în judeţ urmând a fi organizate şi 3 puncte de colectare a animalelor în viu. „S-a creat oportunitatea să se poată trimite din Suceava carne de ovină în ţările arabe. O firmă a obţinut licenţa şi, spre bucuria noastră, avem şi un abator care, în premieră în judeţ, va sacrifica ovine în vederea exportării. Avem multe abatoare în judeţ şi dorim ca acestea să aibă activitate şi să aducă bani la buget”, a afirmat Petrea Dulgheru.