Țigări de contrabandă, ascunse cu originalitate


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret au depistat un cetăţean român, ce a încercat să introducă în ţară ţigări de provenienţă ucraineană ascunse în diferite locuri din autoturism. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, subcomisar Ilie Poroh-Serițan, sâmbătă, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară conducând un autoturism marca „BMW”, cetăţeanul român M. Daniel, în vârstă de 32 de ani, domiciliat în comuna Cristeşti, județul Iaşi.

După controlul documentelor de călătorie, s-a trecut la verificarea autoturismului, ocazie cu care au fost descoperite ascunse şi nedeclarate în spatele scaunelor faţă şi spate, într-o canistră de metal, în scaunul şi suportul oliţei copilului precum şi în ambalaje de carton sigilate şi puse sub haine, un număr de 1.340 pachete de ţigări (720 marca „ Saint George”, 120 marca „ RONSON” şi 500 marca „More”), de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 5.614 lei au fost reţinute în vederea confiscării de către organele vamale, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 7000 lei. Totodată autoturismul marca „ BMW”, a fost indisponibilizat până la achitarea amenzii contravenţionale.


Intră acum și în grupul de