Urmărire de câțiva kilometri a unui tânăr din Hânțești, fără permis. Fugarul a circulat prin sate, pădure și chiar imaș


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni din nou au fost nevoiți să urmărească în trafic un șofer, care a ignorat semnalele regulamentare de oprire.

Astfel, miercuri, în jurul orei 14:30, o patrulă ce supraveghea traficul rutier în satul Adâncata a observat un autoturism Mazda, înmatriculat în Bulgaria, condus de un tânăr de 25 de ani din Hânțești, despre care se știa din experiența anterioară că nu deține permis de conducere.

Prin urmare polițiștii l-au somat pe șofer să se oprească, însă acesta a ignorat semnalele polițiștilor și a accelerat. Echipajul de poliție care circula din sens opus, a întors autospeciala de poliție și a pornit în urmărirea autoturismului, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase.

Urmărirea a continuat pe DJ 208D, până la limita dintre satele Adâncata și Mitocași, când suspectul a pătruns pe un drum forestier, continuând deplasarea spre periferia localității Mitocu Dragomirnei.

După circa trei km, autoturismul a fost blocat pe drumul forestier, însă conducătorul auto nu s-a lăsat prins și a virat spre un imaș, a traversat terenul cu pășune, după care a intrat pe DC neclasificat din satul Mitocu Dragomirnei.

Ajungând astfel în centrul satului Mitocu Dragomirnei, respectiv la intersecția DC cu DJ 208D, unde patrula din nou a reușit să blocheze autoturismul fugarului.

În aceste împrejurări, conducătorul auto, precum și pasagerul, au coborât din autoturism și amândoi au fugit pe terenul viran din vecinătatea drumului public. Polițiștii au continuat urmărirea în fugă, și după aproximativ 100 m, au imobilizat și încătușat fugarii.

A fost identificat și tânărul care se afla în autoturism în calitate de pasager, stabilindu-se că este fratele conducătorului auto.

Ambii acestuia au fost conduși la sediul SPR 8 Adâncata pentru continuarea verificărilor.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în urma interogării bazei de date s-a confirmat că nu este posesor de permis de conducere emis de autoritățile române.  

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Intră acum și în grupul de