Bărbatul care și-a pierdut cunoștința când era imobilizat de jandarmi la Vatra Dornei fiind suspectat că a atins indecent o fetiță de 12 ani la un festival de folclor a murit în spital


Intră acum și în grupul de

Bărbatul care și-a pierdut, vineri, cunoștința după o intervenție a jandarmilor care l-au imobilizat pentru că devenise recalcitrant după ce fusese acuzat că a atins indecent o fetiță de 12 ani care era la Festivalul de Folclor pentru Copii și Tineret din Vatra Dornei a murit, sâmbătă, la spital, după ce a fost operat.

Potrivit unor surse judiciare, în acest caz Parchetul Militar Iași a deschis o anchetă privind modul de intervenție al jandarmilor și se așteaptă concluziile expertizei medico-legale privind cauza morții bărbatiului.

Totodată, polițiștii au deschis de vineri, pe numele bărbatului, un dosar de corupere sexuală a minorilor care ar urma să fie clasat.

Reamintim că un bărbat în vârstă de 50 de ani din Vatra Dornei și-a piedut cunoștința, vineri, după o intervenție a jandarmilor, el fiind acuzat de tatăl unei fetițe de 12 ani că i-a atins fata în mod repetat la Festivalul de Folclor pentru Copii și Tineret din municipiu.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava a informat vineri seara că o patrulă de jandarmerie care asigura măsuri de ordine în zona Parcului Municipal Vatra Dornei cu ocazia Festivalului de Folclor pentru Copii și Tineret, a fost sesizată de o persoană că în apropierea scenei de spectacol, că un bărbat a atins-o în mod indecent și repetat pe fiica sa, în vârstă de 12 ani.

Sursa citată menționează că echipajul de jandarmerie s-a deplasat în zona indicată, a identificat persoana în cauză și i-a solicitat bărbatului să iasă în afara zonei de spectacol, în vederea stabilirii identității.

Bărbatul, în vârstă de aproximativ 50 de ani, din municipiul Vatra Dornei, a devenit recalcitrant și agresiv, jandarmii fiind nevoiți să folosească materialele de intervenție din dotare, iar la scurt timp bărbatul și-a pierdut cunoștința.

Jandarmii au solicitat imediat echipajul medical pentru acordarea primului ajutor, iar bărbatul a fost stabilizat si transportat la spitalul din localitate.

El a ajuns la Spitalul din Vatra Dornei în comă, cu suspiciune de infarct și a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Suceava.

La Spitalul Județean de Urgență Suceava bărbatul a ajuns în stop cardio-respirator resuscitat.

„A fost adus în stop cardio-respirator intubat, ventilat, de la Vatra Dornei. În cursul dimineții, din cauza simptomatologiei abdominale s-a intervenit chirurgical, iar post-operator a decedat”, a declarat Mircea Alexandru Macovei.

Bărbatul a suferit un infarct entero-mezenteric care este o afecţiune deosebit de gravă ce face parte din sindromul supraacut al abdomenului acut, iar din cauză că simptomatologia este săracă, opţiunile terapeutice sunt limitate datorită întârzierii stabilirii diagnosticului context în care mortalitatea este foarte mare, de peste 70%. (N.B.)


Intră acum și în grupul de