Mai mulți șoferi băuți au fost prinși duminică noaptea pe drumurile sucevene


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au depistat, în noaptea de duminică, mai mulți șoferi băuți, care circulau pe drumurile din județul Suceava. Mai mult ca atât, nu toți șoferii s-au conformat cerințelor polițiștilor din prima, iar polițiștii au fost nevoiți să recurgă la urmăriri și încătușări. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Suceava, toți șoferii depistați în stare de ebrietate s-au ales cu dosare penale.

Astfel, în jurul orei 00:30, în comuna Vulturești, polițiștii au oprit pentru un control de rutină autoturismul condus de un localnic de 43 de ani. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Mai târziu, în jurul orei 02:00, a venit rândul unui șofer de 26 de ani din Vicovu de Sus. Un echipaj de poliție a efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturismului ce se deplasa pe strada Calea Cernăuți din orașul Vicovu de Sus. Conducătorul auto nu s-a conformat semnalului, continuându-și deplasarea, după care a virat pe strada Aron Pumnul, unde a fost oprit de polițiști. Bărbatul fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Apoi, în jurul orei 04:00, polițiștii au oprit pentru control pe strada Bercheza din comuna Sucevița, autoturismul condus de un bărbat de 37 de ani din comuna Vama. Întrucât emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, încercând să se sustragă, motiv pentru care, s-a impus încătușarea și transportarea acestuia la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

De asemenea, la ora 23:00, pe DN 17B din comuna Dorna Arini a fost oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 53 de ani din comuna Coșna. Testarea șoferului cu aparatul etilotest a arătat un rezultat de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de