Avertizare de vreme severă imediată în zona Câmpulung Moldovenesc-Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de vreme severă imediată pentru zona Câmpulung Moldovenesc-Gura Humorului valabilă de la ora 12:05 până la ora 13:00.

Sunt vizate localitățile Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Frasin, Stulpicani, Vama, Păltinoasa, Ostra, Frumosu, Mănăstirea Humorului, Pojorâta, Sadova, Capu Câmpului.

Meteorologii arată că se vor semnala averse ce vor cumula 25 l/mp, descarcari electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni.

Amintim că Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineața, o avertizare meteo cod galben de furtună pentru județul Suceava.

Avertizarea meteo este valabilă, luni, de la ora 13:00 la ora 18:00 fenomenele vizate fiind perioade cu instabilitate atmosferică accentuată

ANM arată că în intervalul menționat în zonele montane, în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, precum și în nordul Olteniei și în jumătatea de nord a Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

ANM mai notează că local, în Oltenia, Muntenia și Dobrogea vafi caniculă, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. (N.B.)


Intră acum și în grupul de