Primăria Cornu Luncii, amendată pentru mizeria din comună

Primăria Cornu Luncii a fost amendată cu suma de 15.000 lei pentru nerespectarea legislaţiei de mediu privind regimul deşeurilor. Potrivit şefului Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, deşeurile de la populaţie şi de la agenţii economici erau depozitate haotic, fiecare aruncând gunoaiele la întâmplare. „Nu există locuri amenajate pentru colectarea selectivă a deşeurilor, obligaţie care revine Primăriei prin legislaţia în vigoare”, precizează Adriana Iordache.

De asemenea, au fost dispuse măsuri de salubrizare şi ecologizare a zonelor afectate, inclusiv a malurilor râului Moldova şi afluenţilor acestuia, administraţia locală din Cornu Luncii nefiind la prima sancţiune pe această linie. Totodată, până pe 31 mai, Primăria va trebui să asigure funcţionarea serviciului de salubrizare a comunei.

În 2004, Consiliul Local Cornu Luncii, în asociere cu alte 4 comune vecine, au accesat un Program Phare de colectare şi transport deşeuri menajere, precum şi de dotare cu utilaje şi recipiente specifice. În urmă cu 2 ani, la Cornu Luncii s-a înfiinţat un serviciu de salubrizare, însă numai pe hârtie, acesta nefuncţionând în prezent.

Potrivit Adrianei Iordache, containerele destinate colectării deşeurilor de pe raza comunei stau închise în curtea Primăriei, administraţia oferind drept scuză faptul că nu au maşină pentru deplasarea acestora.

Aceeaşi amendă a fost aplicată şi Primăriei Dărmăneşti, care avea pe raza de competenţă depozitări necontrolate de deşeuri, în special în vecinătatea drumului european E 85, dar şi pe malul stâng al râului Suceava.

loading...