Concubinele romilor din Dorneşti, instigatoare la violenţă


Intră acum și în grupul de

La sediul Postului de Poliţie Dorneşti, a avut loc, marţi, o activitate pentru detensionarea stării conflictuale existentă între două familii din localitate şi care a culminat cu evenimentul petrecut în 26.04, când L. Constantin, de 27 ani şi L. Marcel, de 31 ani, împreună cu concubinele lor, toţi din comuna Dorneşti, au pătruns în curtea lui B. Ştefan, de 51 ani localnic şi au distrus mai multe geamuri, uşa de la acces şi i-au agresat atât pe el cât şi pe membrii familiei.

Potrivit IPJ Suceava, la această întâlnire au participat reprezentanţi din partea Prefecturii, Poliţiei şi Primăriei Dorneşti, principalele probleme vizate fiind starea conflictuală existentă între cele două familii, motivul stării conflictuale, situaţia socială a celor două familii, numărul membrilor familiilor implicate în conflict, situaţia minorilor familiilor implicate în conflict şi stabilirea modalităţilor şi soluţiilor de stingere a conflictului.

În urma discuţiilor purtate cu membrii celor două familii s-a concluzionat că starea conflictuală dintre cele două familii s-a produs pe fondul unui conflict spontan între cei doi capi ai familiilor pe fondul consumului de alcool. Totodată, între cele două familii nu există conflicte anterioare ce pot degenera, reprezentanţii comunităţii locale fiind în unanimitate de acord asupra faptului că cei doi sunt în general provocaţi de concubinele acestora. S-a luat în considerare că minorii din cadrul celor două familii sunt expuşi la situaţii cu un pronunţat caracter violent.

În vederea stingerii conflictului s-a luat măsura unei cooperări permanente a liderului local cu autorităţile locale pentru prezentarea situaţiei existente şi luarea măsurilor ce se impun din timp în vederea prevenirii unor situaţii similare, implicarea Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, care în colaborare cu asistentul social din cadrul Primăriei Comunei Dorneşti vor efectua anchete sociale referitoare la situaţia minorilor familiilor implicate în conflict şi propunerea de măsuri ferme, conform legii (până la decăderea din drepturi asupra copiilor acestora), organizarea unor întâlniri periodice în vederea conştientizării comunităţii asupra pericolelor la care se expun prin iniţierea unor situaţii cu caracter conflictogen şi a consecinţelor juridice, sociale şi familiale ale acestora.


Intră acum și în grupul de