Ion Lungu anunță că începe proiectul celor zece parcări supraterane din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că declanșează proiectul celor zece parcări supraterane din municipiu, cu finanțare locală în condițiile în care până în prezent nu s-a înființat o axă de finanțare europeană pentru realizarea de astfel de investiții deși primarii municipiilor au cerut.

„Demarăm proiectul pentru realizarea de parcări supraterane în municipiul Suceava”, a declarat Lungu în conferința săptămânală e presă.

El a spus că în buget este prevăzută suma de 70.000 de lei pentru studiul de fezabilitate și studiile geo și topo pentru prima parcare supraterană din municipiul Suceava care va fi amenajată în spatele sediului Primăriei.

Lungu a arătat că va fi construită o parcare cu cinci nivele, pe sistem clasic și nu cu acționare hidraulică.

„Demarăm această procedură și, în măsura în care vom finaliza studiile, din investițiile care nu se vor finaliza din cauze obiective în acest an, vom face redistribuiri de fonduri și să începem prima parcare supraterană”, a spus primarul care și-a exprimat încrederea că proiectul va începe în această toamnă.

El a mai prezentat alte nouă locații unde se vor realiza parcări supraterane, respectiv în Piața Mare, în zona centrală în zona steagurilor, pe strada Meseriașilor în zona sediului PSD, în zona Taylan, în zona parcării Hotel Bucovina, în zona Albina, în zona Mobila și în zona Proiect Bucovina, dar și în zona Protopopiatului din Zamca.

„Estimăm ca aceste parcări să coste 11-12 milioane de euro. Vom vedea după studiul de fezabilitate”, a spus Lungu.

Primarul a precizat că parcările vor fi realizate pe sistemul clasic, dar în funcție de zonă și suprafață vor avea diverse dimensiuni.

Ion Lungu a anunțat de mai mult timp acest proiect, dar că a așteptat să se aloce fonduri europene pentru finanțarea acestui tip de investiții, așa cum în finanțarea europeană 2007-2012 au fost fonduri pentru parcările subterane.(T.B.)


Intră acum și în grupul de