Ion Lungu, despre alegerea înlocuitorului de drept al primarului, conform Codului Administrativ: Domnul Lucian Harșovschi a fost, este și va fi primul meu locțiitor


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că prevederea din Codul Administrativ prin care Consiliul Local trebuie să desemneze înlocuitorul de drept al primarului este doar o chestiune formală, subliniind că viceprimarul Lucian Harșovschi a fost, este și va fi primul său locțiitor.

„E o chestie formală. Și până acum domnul Lucian Harșovschi era primul viceprimar. Mă înlocuia oricum. Este normal să fie așa pentru că provine din majoritatea Consiliului Local care are zece consilieri. PMP, cu care colaborăm și pe care îl respectăm, are doi consilieri. Este clar că, din start, domnul Lucian Harșovschi, a fost, este și va fi locțiitorul meu permanent. Dacă se întâmplă că nu sunt nici eu nici el, locțiitor poate să fie domnul Andronche”, a spus Lungu.

El a arătat că nu este niciun fel de problemă, fiind doar o chestiune formală.

„Este o chestiune elementară democratică. Este clar că locțiitorul primarului îl dă partidul cel mai mare”, a spus primarul.

Întrebat dacă aceste prevederi vor determina ca în alegerile locale să se prezinte tandem de candidați primar-viceprimar, Ion Lungu a arătat că, atât cu, cât și fără Codul Administrativ, PNL, care este un partid mare și își propune să câștige din nou majoritatea în Consiliul Local, va merge într-un tandem primar-viceprimar.

„Asta este un lucru foarte clar. Codul Administrativ nu aduce niciun fel de noutate din punctul meu de vedere. Sunt chestiuni care se știau. Acum doar le formalizăm. Au funcționat și până acum. Am spus clar că domnul Lucian Harșovschi a fost, este și va fi primul meu locțiitor în măsura în care nu sunt în primărie”, a mai spus Ion Lungu.

Consiliul Local Suceava urmează să desemneze, joi, înlocuitorul de drept al primarului Ion Lungu, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi.


Intră acum și în grupul de