Municipiul Suceava va avea Strada Pimen Suceveanul. Ion Lungu: Este un moment de recunoștință din partea comunității pentru tot ceea ce a făcut IPS Pimen Suceveanul


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că o stradă din zona Cetății de Scaun spre Lisaura cu o lungime de 700 de metri va purta numele Pimen Suceveanul și că proiectul de hotărâre va fi supus, joi, aprobării Consiliului Local Suceava.

„Un moment de recunoștință din partea comunității pentru tot ceea ce a făcut IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, pentru implicarea în viața orașului pe linie de protecție socială, căminul de bătrâni și alte acțiuni sociale, cu binecuvântarea sa s-au construit 20 de biserici noi în municipiu după 1989: O stradă din municipiul Suceava se va numi Pimen Suceveanul”, a anunțat primarul Ion Lungu.

El a spus că au fost obținute avizele comisiei județene de specialitate condusă de prof. dr. Mihai Iacobescu.

Strada va fi în zona Cetății de Scaun, pe drumul spre Lisaura, o zonă care deja se dezvoltă, dar strada nu are încă nume, a explicat primarul.

Potrivit acestuia, Strada Pimen Suceveanul va avea o lungime de 700 de metri și o lățime de 7 metri.

Ion Lungu in conferința de presă în care a făcut anunțul

„De regulă, denumirile de străzi se dau după ce persoanele nu mai există, dar mai sunt și excepții și aici avem două excepții, Sofia Vicoveanca, bulevardul de la intrarea în municipiu și IPS Pimen Suceveanul care a avut o mare implicare în viața comunității și ca semn de recunoștință”, a mai declarat Ion Lungu.

IPS Pimen Suceveanul împlinește în 25 august vârsta de 90 de ani, iar Consiliul Județean Suceava va organiza, vineri, la Muzeul Bucovinei, o dezbatere privind rolul IPS Pimen Suceveanul și al Bisericii Ortodoxe în Bucovina în județul Suceava în ultimii 30 de ani. (T.B.) 


Intră acum și în grupul de