Taxă hotelieră prea mare pentru hotelul deţinut de Holzindustrie Schweighofer în Rădăuţi


Intră acum și în grupul de

Proprietarul grupului austriac Holzindustrie Schweighofer, Gerald Schweighofer, care deţine un hotel de trei stele în municipiul Rădăuţi, şi-a exprimat joi, nemulţumirea cu privire la taxa hotelieră foarte mare pe care trebuie să o plătească, în condiţiile în care gradul de ocupare e mic. „Noi pierdem bani în acest hotel şi mai trebuie să mai şi plătim”, a spus Schweighofer, în cadrul unei conferinţe de presă, arătând că taxa hotelieră este foarte mare într-un oraş ce nu are prea multe atracţii turistice. „Turismul şi alte activităţi economice se află la un nivel jos şi gradul de ocupare e relativ redus. În acest an am avut până acum un grad de ocupare de 20 la sută”, a explicat Schweighofer.

La rândul său, directorul local al firmei austriece, Nichifor Tofan, a declarat că taxa hotelieră stabilită de Consiliul Local Rădăuţi este mai mare decât în Mamaia, Braşov sau Sinaia, în condiţiile în care acest oraş nu este staţiune turistică. El a arătat că în vara anului 2008 taxa hotelieră fusese stabilită la 3 la sută din valoarea încasărilor, iar acum a fost redusă la 1 la sută pentru fiecare zi de cazare.

Firma austriacă Holzindustrie Schweighofer a inaugurat în urmă cu doi ani un hotel de trei stele în municipiul Rădăuţi, după ce a început investiţiile în zonă într-o fabrică de cherestea.


Intră acum și în grupul de