Taxă hotelieră prea mare pentru hotelul deţinut de Holzindustrie Schweighofer în Rădăuţi

Proprietarul grupului austriac Holzindustrie Schweighofer, Gerald Schweighofer, care deţine un hotel de trei stele în municipiul Rădăuţi, şi-a exprimat joi, nemulţumirea cu privire la taxa hotelieră foarte mare pe care trebuie să o plătească, în condiţiile în care gradul de ocupare e mic. „Noi pierdem bani în acest hotel şi mai trebuie să mai şi plătim”, a spus Schweighofer, în cadrul unei conferinţe de presă, arătând că taxa hotelieră este foarte mare într-un oraş ce nu are prea multe atracţii turistice. „Turismul şi alte activităţi economice se află la un nivel jos şi gradul de ocupare e relativ redus. În acest an am avut până acum un grad de ocupare de 20 la sută”, a explicat Schweighofer.

La rândul său, directorul local al firmei austriece, Nichifor Tofan, a declarat că taxa hotelieră stabilită de Consiliul Local Rădăuţi este mai mare decât în Mamaia, Braşov sau Sinaia, în condiţiile în care acest oraş nu este staţiune turistică. El a arătat că în vara anului 2008 taxa hotelieră fusese stabilită la 3 la sută din valoarea încasărilor, iar acum a fost redusă la 1 la sută pentru fiecare zi de cazare.

Firma austriacă Holzindustrie Schweighofer a inaugurat în urmă cu doi ani un hotel de trei stele în municipiul Rădăuţi, după ce a început investiţiile în zonă într-o fabrică de cherestea.