Biserica Sf. Ilie din Șcheia, ctitorie a lui Ștefan cel Mare este restaurată cu fonduri europene. Președintele Flutur, la începerea lucrărilor: În timpul mandatului meu s-au început lucrări de restaurare la obiective importante precum mănăstirile Probota, Dragomirna și Bogdana, biserica de lemn din Adâncata, Cazinoul din Vatra Dornei și Muzeul Arta Lemnului


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, marți, la începerea lucrărilor executate printr-un proiect cu finanțare europeană la Biserica Sf Ilie din satul Sfântu Ilie din comuna Scheia.

Biserica, un monument de o importanță deosebită, este ctitorie a lui Ștefan cel Mare, datată din anul 1488.

Președintele Flutur a spus că investiția cu fonduri europene este de  4,5 milioane euro se are în vedere restaurarea, consolidarea, protecția și conservarea Ansamblului Bisericii Sf. Ilie compus din biserică, clopotniță și zid de incintă.

„Sunt foarte bucuros că în timpul mandatului meu de președinte al Consiliului Judeţean Suceava, precum și în mandatul de președinte al Consiliului de Dezvoltare al Regiunii Nord – Est, au început lucrările de refacere a unor obiective de importanță deosebită pentru turismul din județul Suceava: mănăstirile Probota, Dragomirna și Bogdana, biserica de lemn din Adâncata, Cazinoul din Vatra Dornei și Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc. O parte din aceste lucrări s-au finalizat deja”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a menționat că a felicitat Primăria Șcheia pentru acest proiect și le-a solicitat reprezentanților comunei să aibă în vedere montarea de indicatoare,  dar și promovarea bisericii pentru atragerea turiștilor.

Flutur a arătat că există posibilitatea includerii acestui important obiectiv turistic într-un circuit deschis, cu intrare din zona giratoriului de pe DN 2/E 85 din cartierul sucevean Obcini, urmând ca ieșirea să fie în DN 17.


Intră acum și în grupul de