Regiunea de dezvoltare NE a absorbit cele mai multe fonduri europene prin POR


Intră acum și în grupul de

Modul de accesare a fondurilor europene prin Programul Operaţional Regional (POR) va fi analizat de preşedinţii în exerciţiu ai regiunilor de dezvoltare din România în cadrul întâlnirii de săptămâna viitoare cu comitetul interministerial, a anunţat marţi, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. El a spus, într-o conferinţă de presă, că în cadrul întâlnirii de luni a coaliţiei aflate la guvernare s-a discutat despre stadiul absorbţiei fondurilor europene.

Şeful deliberativului judeţean sucevean a arătat că în urma analizei, s-a constatat că Regiunea de Dezvoltare Nord Est al cărui preşedinte în exerciţiu este, are în anii 2008 şi 2009 cel mai mare grad de absorbţie a fondurilor prin POR, acesta fiind de 40 la sută, fiind urmat de Regiunea Centru, cu 30 la sută, în timp ce restul regiunilor de dezvoltare au o rată de absorbţie de sub 12 la sută.

Flutur a spus că se va face o analiză a cauzelor care au determinat întârzierile, menţionând că ministrul Dezvoltării, Vasile Blaga, ar fi de acord să realizeze o realocare de fonduri pe regiunile de dezvoltare care au mai multe proiecte.


Intră acum și în grupul de