Flutur anunță că încep lucrările de modernizare pe drumul Izvorul Alb-Rarău, Mănăstirea Humorului-Cacica peste Obcina Mare și Siret-Frătăuți. Pe drumul Stulpicani-Broșteni au fost atacate mai multe tronsoane și se lucrează în Pasul Puzdra


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că vor începe lucrări de modernizare pe mai multe drumuri județene și că sunt în derulare alte lucrări.

„Consiliul Județean Suceava a avut în acest an un program foarte amplu de modernizare a drumurilor”, a spus Flutur care a menționat că s-a reușit și stabilirea firmelor care vor lucra la alte lucrări de modernizare.

Astfel, președintele Flutur a anunțat că s-a finalizat procedura și s-a încredințat lucrarea pentru drumul Izvorul Alb-Rarău.

„Luni dimineața voi fi la predarea amplasamentului pentru 7,5 kilometri, începând de la baza pârtiei de schi”, a spus Flutur care a menționat că au fost probleme până când s-a  obținut autorizația de mediu, fiind o procedură mai dificilă pentru că era nevoie de acordul  Natura 2000.

El a mai declarat că a autorizat și lucrarea de la Pleșa care leagă Mănăstirea Humorului de Cacica peste Obcina Mare, fiind o lucrare de peste patru kilometri, de 20 de milioane de lei.

„E o lucrare care leagă și obiective turistice, Mănăstirea Humorului de Basilica Minor de la Cacica.E un drum care scurtează și distanța de la Rădăuți la Gura Humorului”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a mai anunțat că s-a adjudecat și încep lucrările la drumul Siret-Frătăuți în zona Mușenița, o lucrare de circa 12 kilometri.

„Practic, tot ce a rămas neasfaltat în acea zonă am încredințat lucrarea și s-a început organizarea de șantier. Înseamnă foarte mult pentru zona de nord a județului Suceava”, a spus președintele Flutur.

Potrivit acestuia se lucrează și la Slătioara, dar a constatat că o parte dintre muncitorii de acolo sunt arondați la șoseaua de centură a Sucevei.

Vezi de la minutul 5:30

În ceea ce privește drumul peste Pasul Puzdra, el a spus că se lucrează pe mai multe tronsoane.

„ Vestea  bună este că anul acesta am atacat și Pasul Puzdra. Se lucrează deja pe Puzdra. S-a asfaltat destul de mult. A luat foarte mult timp egalizarea patului drumului pentru că acolo a fost un drum foarte mult distrus și dacă vremea ne permite cred că vor rămâne doar 14-15 kilometri în zona Ostra-Tarnița nemodernizați, dar și pe aceia i-am plombat. În rest, toată zona de la Broșteni până la Tarnița și de la Stuplicani până la Ostra sunt atacate și o parte finalizate”, a declarat președintele Flutur. (T.B.)


Intră acum și în grupul de