Gheorghe Flutur spune că lucrările la șoseaua de centură au durat prea mult în condițiile în care orașul are nevoie de un inel rutier. El i-a transmis ministrului Transporturilor că viitoarea guvernare liberală va avea camioane cu tracțiune pe toate punțile pentru a realiza drumuri de mare viteză


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, că șoseaua de centură a Sucevei, o șosea de aproape 13 kilometri a început bine și că până în 2012 s-a finalizat 87 la sută din investiție.

„13 la sută a durat prea mult. șapte ani de zile. Totuși, vreau să apreciez firma de construcții pentru că am văzut foarte multe persoane care au lucrat în această perioadă. Unii muncitori lipsesc de pe șantierele Consiliului Județean pentru că ei au contracte cu noi în zona de munte, la Panaci-Glodu și la Slătioara”, a spus Flutur care a menționat că e bine că s-a lucrat la această șosea ocolitoare.

El a lansat un apel către autorități pentru centura de sud a Sucevei de 7,4 kilometri de care este mare nevoie ca să fie scos din aglomerație municipiul Suceava.

„E nevoie să lansăm acum acest proiect tot din DN 2 care să meargă spre Salcea. Ne trebuie un inel de centură pentru a funcționa eficient”, a spus Flutur.

El a apreciat că în zona de nord-nord-est a Sucevei, între Burdujeni și Ițcani, se pot lărgi anumite drumuri.

„Sunt în discuții cu primarul Ion Lungu pentru a găsi o soluție pentru un drum între Aeroportul Suceava și Burdujeni pentru că dorim ca zona Parcului industrial să se transforme într-o zonă industrială”, a mai spus Flutur.

El și-a exprimat speranța că vremurile se vor schimba în bine și se va lucra repede la drumul expres pe patru benzi Suceava-București.

Președintele Flutur a avut și un mesaj pentru ministrul Răzvan Cuc care îl critică pentru că a venit cu lopata pe șantierul șoselei de centură ca să impulsioneze lucrările și că ar fi aruncat pietriș sub roțile care nu aveau tracțiune ale unui camion.

„Acea discuție în polemică că a fost Flutur cu lopata: Eu sper că guvernarea care va veni și eu sunt foarte optimist că va fi a noastră, vor veni camioane cu toate punțile cu tracțiune. Am fost criticat că am aruncat cu lopata la o punte care nu avea tracțiune. Va veni vremea când camioanele vor avea toate punțile cu tracțiune. Asta garantez eu pentru că altfel Suceava nu va ieși din izolare”, a conchis Flutur.


Intră acum și în grupul de