Delegația condusă de Gheorghe Flutur în Bavaria a discutat proiecte de colaborare în domeniul învățământului. Flutur: Vom iniția proiecte comune în domeniul învățământului superior, al celui profesional, tehnic și medical

Delegația județului Suceava condusă de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, prezentă în aceste zile în Bavaria, pentru a participa la Târgul Expo Real de la Munchen, a avut luni, la Memmingen, discuții cu reprezentanții Regiunii Schwaben pe tema colaborării în domeniul învățământului atât în ceea ce privește învățământul superior, dar și al celui profesional, tehnic și medical, în vederea inițierii unor proiecte comune.

Astfel, urmează ca în scurt timp reprezentanții Universității „Ștefan cel Mare„ din Suceava să fie prezenți la Augsburg pentru a concretiza o serie de inițiative comune în învățământul superior.

„De asemenea, ne pregătim pentru inițierea, la Suceava, a unor cursuri și stagii de practică în Bavaria pentru asistente medicale. Un grup de lucru urmează să stabilească domeniile și modul concret în care vom pregăti personal, forță de muncă pentru firmele interesate să investească în județul Suceava, precum și pentru firme din Bavaria”, a spus președintele Gheorghe Flutur.

El a început, marți dimineața, seria de discuții în domeniul economic la Guvernul bavarez cu reprezentanți guvernamentali și ai Camerei de Comerț Româno-Germane. (T.B.)