Noul terminal al Aeroportului Suceava va fi dat în folosință peste 6 luni și se va dubla capacitatea de procesare a pasagerilor. Flutur: Suntem în discuții cu 16 companii de zbor pentru noi curse externe și interne. În decembrie și ianuarie vor fi zboruri charter de vacanță spre Sharm el-Sheikh


Intră acum și în grupul de

Noul terminal al Aeroportului Suceava, construcție realizată din fondurile Consiliului Județean Suceava cu 15 milioane de lei ar urma să fie finalizat la jumătatea lunii mai a anului viitor, a anunțat, luni, pe șantierul noului terminal președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

El a precizat că stadiul de execuție este de 35 la sută, iar săptămâna viitoare va fi turnată și placa între parter și etaj, iar  până la sfârșitul lunii decembrie la noul terminal se va monta carcasa urmând ca apoi să se execute lucrări interioare.

Construcția va avea un total de peste 1500 de mp și va putea procesa, anual, între 500.000 și 700.000 de pasageri.

Președintele Flutur a spus că până în 15 noiembrie traficul pe Aeroportul Suceava a fost de 385.000 de pasageri, în creștere cu 22 la sută față de anul trecut, din care 23.000 de pasageri sunt cetățeni ucraineni.

Aeroportul Suceava conferința de presa!!

Gepostet von NewsBucovina.ro am Montag, 18. November 2019

El a explicat că după darea în folosință a noului terminal se va dubla capacitatea de prelucrare a pasagerilor în condițiile în care, în prezent, se folosesc containere pentru așteptare și și-a cerut scuze pasagerilor pentru situație.

Totodată, el a menționat că sunt pregătite și stocate în magazii dotările necesare acestui nou terminal.

Potrivit președintelui Flutur, a fost destul de complicat să se ajungă la actualul proges din cauza cablurilor care existau în zonă, dar că până la urmă constructorii s-au ținut de treabă.

În prezent, Aeroportul Suceava are, săptămânal, 13 curse interne și 17 externe, a spus Flutur care a subliniat că va crește, categoric, numărul de zboruri.

„La ora la care vorbim suntem în discuții cu 16 companii de zbor, poate-poate deschidem noi destinații. Nu pot să vă spun mai mult, dar ne interesează noi destinații de aici, de la Suceava, și intern și extern”, a spus Gheorghe Flutur.

Una dintre noutăți este că de anul viitor Tarom va opera o cursă de dimineața de la București spre Suceava, iar în 21 și 27 decembrie, dar și pe 2, 8 și 14 ianuarie  vor fi curse spre Egipt, la Sharm el-Sheikh, pentru cei care doresc să meargă iarna în zone călduroase.

El a mai spus că sunt pregătite încă 52 de locuri de parcare la aeroport, numărul acestora ridicându-se la 160, iar anul viitor se intenționează dublarea până la 300 a locurilor de parcare.

Flutur a mai declarat că a cerut semaforizarea intersecției DN 29 cu drumul județean spre Aeroport și că speră ca CNAIR să aprobe această solicitare, iar pentru fluidizarea traficului se discută despre realizarea unui al doilea drum dinspre Botoșani prin Dumbrăveni spre Aeroport.

„Încheiem un an de independență a Aeroportului pentru că nu le-am mai acordat subvenție, dar ne-am interesat cum se descurcă fără subvenție. Se descurcă bine pentru că au multe curse, au taxe pe care le încasează și atunci se poate fără subvenție”, a spus Gheorghe Flutur.

El a menționat că discuțiile privind noi destinații sunt pentru Paris, Bruxelles, Madrid sau Tel Aviv, iar pe intern Timișoara-Cluj, poate și cu escală în condițiile în care există cerere. (T.B.)


Intră acum și în grupul de