Doi elevi din Gura Humorului au obținut premiul I la Festivalul Internațional Bucurie și Zâmbet ,,S-cool show” din Cracovia


Intră acum și în grupul de

 În perioada16-22.11.2019, elevii Scheuleac Eduard- Viorel de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Sf. Andrei”, Gura Humorului și Apetre Denisa – Georgiana de la  Școala Gimnazială „Teodor Balan”, Gura Humorului, au participat la Festivalul Internațional Bucurie și Zâmbet ,,S-cool show”, 2019. 

Festivalul  este organizat de Specjalny Ośrodek Szkolno – Wychowawczy Nr 2 im. Janusza Korczaka din Cracovia-Polonia, fiind la a III-a ediție și se bucură de un real succes, având anul acesta în afară de participanți din școlile speciale din Cracovia și din  alte regiuni ale Poloniei, participanți din România, Slovacia și Ungaria.

Pe scena Teatrului Popular din Cracovia  elevii au interpretat melodia „Mândră-i hora-n Bucovina”, versuri Viorica Macovei, obținând  premiul I.  De asemenea a fost un bun prilej de a-și valorifica și afirma talentul,  de a-și face noi prieteni și a stabili cu ei relații de colaborare pentru viitor. Au avut posibilitatea de a vizita o parte din obiectivele din orașul Cracovia, Centrul Cultural al Poloniei,  Apilandia –  Łyson, tărâmul mierii de albine, orașul Bochnia, cu Muzeul Fluturilor, întâlnirea cu  profesorii  de la Specjalny Ośrodek Szkolno – Wychowawczy im. ks. Jana Twardowskiego Bochnia – Polonia, toate acestea fiind experiențe de neuitat.

Delegația din România a fost formată din profesorii Țebrean Lucica, Mardar Elena – Liliana, Cioban Simona și Mureșan Florin de la Centrul Școlar  de Educație Incluzivă „Sf. Andrei”, Gura Humorului.

Tradiţiile româneşti constituie una dintre valorile inegalabile şi incontestabile ale poporului nostru şi nu trebuie să lăsăm timpul şi evenimentele lumii moderne să ne facă să le uităm. Numai educându-i de mici pe copiii noştri, prin diverse activităţi desfăşurate în familie şi în unităţile de învăţământ să iubească limba şi obiceiurile ţării în care s-au născut, ne putem asigura că tradiţiile vor avea continuitate în generaţiile următoare. Prin acest proiect ne-am propus să valorizăm tradiţiile şi obiceiurile poporului nostru în contextul actual socio-cultural atât în țară cât și în străinătate.

Mulțumiri organizatorilor, tuturor celor care au făcut posibilă reușita activității educaționale la un înalt nivel artistic, d-lui dir. mgr Józef Pacuła, d-nei dir. mgr. Anna Duda-Kras  de la Specjalny Ośrodek Szkolno – Wychowawczy Nr 2 im. Janusza Korczaka din Cracovia-Polonia, gazdelor de la Teatrul Popular din Cracovia, d-nei dir. mgr. Teresa Jaszczyńska, d-lui dir. mgr. Jerzy Turek  de la Specjalny Ośrodek Szkolno – Wychowawczy im. ks. Jana Twardowskiego Bochnia – Polonia.  

Prof. Țebrean Lucica


Intră acum și în grupul de