Președintele Gheorghe Flutur a semnat contractul pentru Sala Unirii din curtea interioară a Palatului Administrativ. General Construct va realiza construcția în 18 luni

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat, vineri, contractul de proiectare și execuție a Sălii Unirii care urmează să fie amenajată în curtea interioară a Palatului Administrativ.

Firma care va realizat lucrarea, General Construct Suceava va executa proiectul cu 5,5 milioane de lei fără TVA, durata lucrării fiind de 20 de luni de la data semnării contractului și 18 luni de la semnarea ordinului de începere.

Investiția se va face din fondurile județene după ce proiectul depus de autoritățile județene sucevene nu a fost aprobată de vechea guvernare să fie finanțată prin PNDL sau prin fondurile alocate Anului Centenar.

Clădirea va avea o suprafață construită de 280,05 mp și suprafață utilă de 382,35 mp, cu subsol și parter.

Noua clădire va avea o sală de conferințe cu 195 scaune din care 6 scaune la prezidiu, trei cabine de traducere, cameră tehnică, garderobă și grupuri sanitare.

 Accesul  principal în  zona  de  parter  a  sălii  se  va  face  prin  interiorul  clădirii  Palatului Administrativ, din holul principal, fiind utilizată ieșirea existentă către curtea interioară, iar un alt acces, gândit să fie liber și direct, utilizat de cei interesați, va fi din strada Vasile Bumbac.

În prezent clădirea Palatului Administrativ nu dispune de un spațiu adecvat destinat desfășurării întâlnirilor de lucru, a ședințelor de mai mare anvergură sau de un spațiu special amenajat pentru expoziții și vernisaje la care publicul are acces liber   și direct.

Clădirea Palatului Administrativ are o deosebită însemnătate din punct de vedere istoric și arhitectural pentru județul Suceava, unde își desfășoară activitatea Consiliul Județean Suceava și lnstituția Prefectului.

lmobilul a fost construit între 1903 și 1904 pentru administrația locală de la acea vreme, fiind proiectată în stil baroc, în formă literei L, din zidărie de cărămidă și acoperită cu olane, așezată pe patru niveluri – subsol, parter și două etaje. Clădirea a fost remodelată în anii ’60, când s-a construit un corp care a închis întregul ansamblu.

 (N.B.)

loading...