Gheorghe Flutur, după discuțiile cu ministrul Sănătății, anunță investiții fără precedent în sănătate în Suceava: Spital de copii, Institut Oncologic, Secție de chirurgie cardiovasculară și 70 de posturi de medici rezidenți

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat vineri seara, după o discuție cu ministrul Sănătății, Victor Costache, la care a participat și managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, că ministrul a apreciat proiectele de dezvoltare a infrastructurii spitalicești din Suceava și că va susține implementarea acestora.

„A fost o întâlnire excelentă”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că a abordat problema pregătirii de medici rezidenți în SJU Suceava, construcția unui spital pentru copii, construcția secției de oncologie și amenajarea, prin supra-înălțarea corpului E, a secțiilor de chirurgie vasculară și neurochirurgie.

Președintele Flutur a declarat că în ceea ce privește medicii rezidenți s-a aprobat ca de anul viitor un număr de 70 de medici rezidenți să se pregătească în SJU Suceava, iar în acest sens Consiliul Județean Suceava urmează să modifice organigrama SJU Suceava.

„Salut inițiativa ministrului Victor Costache de a aproba ca medicii rezidenți să-și desfășoare rezidențiatul la Suceava. Este o recunoaștere a SJU Suceava”, a spus Flutur.

El a menționat că alocarea acestor posturi reprezintă un avantaj mare pentru pacienți, dar și pentru buna pregătire a medicilor rezidenți din care mulți vor rămâne angajați ai Spitalului Județean Suceava.

„În felul acesta Spitalul Județean Suceava devine, practic, un spital-școală pentru pregătirea a 70 de medici ”, a spus președintele Flutur.

Potrivit acestuia, ministrul Sănătății a fost plăcut impresionat de proiectul construcției unui spital de copii în Suceava, care să se adreseze unei populații de 1,3 milioane de locuitori, în special județele Suceava și Botoșani.

Flutur a spus că atât terenul cât și proiectul pentru noul spital de copii sunt pregătite și că acesta va avea o capacitate de 200-250 de paturi și va costa 90-100 de milioane de euro.

„Ministrul Sănătății a apreciat curajul și prezentarea bine argumentată a echipei manageriale de la Suceava și a spus că pentru un astfel de proiect și o astfel de abordare nu poate spune nu”, a declarat președintele CJ Suceava.

În ceea ce privește construcția unei secții de oncologie, ministrul Sănătății a spus că e nevoie chiar de Institut Oncologic la Suceava.

Totodată, ministrul a aprobat și investiția pentru realizarea secției de Chirurgie vasculară și neurochirurgie, cu 50 de paturi, aceasta fiind premisa pentru o secție de chirurgie cardio-vasculară.

loading...