Artificiile de Anul Nou au provocat un puternic incendiu în Zaharești. O gospodărie a fost afectată în mare măsură, iar pompierii au salvat două case de locuit din apropiere


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din satul Zaharești din comuna Stroiești a fost afectată, în noaptea de Revelion, în urma unui incendiu izbucnit de la folosirea de materiale explozive de Anul Nou.

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari suceveni din cadrul Detașamentului Suceava au fost anunțați la ora 0:55 de acest incendiu și au intervenit cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor de pompieri ardeau construcțiile din gospodărie, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de peste patru ore, la ora 5:25.

În incendiu au ars depozitul de furaje pe o suprafață de 100 mp, adăpostul de animale pe 50 mp, acoperișul casei de locuit pe 60 mp, pereții casei pe 15 mp, circa 20 de tone de fân, două tone de paie, trei tone de coceni de porumb și alte bunuri și s-au degradat pereții și planșeul casei pe 100 mp, elemente de tâmplărie din PVC, obiecte de mobilier și alte bunuri.

ISU Suceava precizează că flăcările au izbucnit din depozitul de furaje, cel mai probabil din cauza utilizării necorespunzătoare a unor materiale explozive, pocnitori, artificii sau petarde.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat două case de locuit și o anexă, aflate în imediata apropiere.

Totodată, au mai fost salvate și animalele din gospodărie, respectiv un cal, un vițel, trei porci și două vaci.


Intră acum și în grupul de