Detectorul de minciuni a dibuit nesinceritatea a 37 persoane, în prima jumătate a acestui an


Intră acum și în grupul de

În prima jumătate a acestui an, la IJP Suceava au fost efectuate 98 expertize Poligraf, fiind testate 122 persoane, din care 37 au avut manifestări nesincere, iar 23 au recunoscut participaţia la faptele supuse investigării.

Potrivit IJP Suceava, ofiţerii şi agenţii criminalişti, împreună cu specialiştii din formaţiunile operative şi procurorii criminalişti de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, care au atribuţii în domeniul cercetării la faţa locului, s-au deplasat şi au executat în primul semestru al acestui an cercetarea locului faptei pentru 1.638 cauze, la care se adaugă 683 percheziţii, reconstituiri, recunoaşteri din grup, experimente judiciare, examinări de bunuri şi obiecte.

De la evenimentele cercetate au fost ridicate 8.670 urme, din care au rămas în evidenţă 7.992, au fost examinate 84 înscrisuri, 1.701 urme biologice, 61 microurme şi 5.102 alte categorii de urme şi mijloace materiale de probă.
De asemenea, prin comparaţii directe au fost identificaţi 20 autori de infracţiuni, în 14 cauze şi identitatea uneia aflată în evidenţă ca necunoscută.

În semestrul I 2009 s-au întocmit 227 expertize şi rapoarte de constatare tehnico – ştiinţifică, din care 47 dactiloscopice, 101 grafice, 31 traseologice şi 48 balistice.
Totodată, prin expertizele şi rapoartele tehnico-ştiinţifice, au fost identificaţi 71 autori şi s-a probat vinovăţia a 138 făptuitori în cauze aflate în lucru la formaţiunile operative ale inspectoratului dar şi la alte structuri cu atribuţii de cercetare penală: B.C.C.O., Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, D.G.A., D.I.I.C.O.T. Suceava, I.J.P.F. Rădăuţi.

Laboratorul IMAGETRAK, a actualizat baza de date naţională cu datele de stare civilă, antropometrice şi fotografiile de semnalmente şi ale semnelor particulare a 1.542 persoane.


Intră acum și în grupul de