În judeţ mai funcţionează doar gropile de gunoi din Fălticeni, Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Autorităţile sucevene au stabilit o arondare a localităţilor pe fiecare din cele trei gropi de gunoi care mai sunt funcţionale în judeţ. până la deschiderea primei celule a depozitului ecologic ce va fi construit lângă municipiul Suceava. Potrivit vicepreşedintelui CJ Suceava, Daniel Cadariu, un număr de 24 de localităţi vor transporta deşeurile la groapa de gunoi a municipiului Fălticeni, alte 24 la cea a municipiului Câmpulung Moldovenesc, iar 34 la groapa de gunoi a oraşului Gura Humorului, în timp ce celelalte localităţi vor transporta deşeurile la gropi de gunoi din judeţele Botoşani şi Neamţ.

Cadariu a menţionat că CJ Suceava a solicitat Ministerului Mediului să prelungească până la 31 decembrie 2009 termenul de închidere a gropii de gunoi din Rădăuţi. El şi-a exprimat speranţa că judeţul Suceava va reuşi să beneficieze în 2010 de primul depozit de deşeuri ecologic ce va fi construit în apropierea municipiului Suceava arătând că documentaţia de atribuire pentru execuţie şi dirigenţie de şantier a fost predată de consultant Consiliului Judeţean. Vicepreşedintele CJ a arătat că în data de 29 iulie va fi organizată o dezbatere publică privind studiul de impact al proiectului depozitului ecologic şi speră ca la mijlocul lunii august să fie făcut anunţul de licitaţie pentru execuţie.

În prezent, în judeţul Suceava mai sunt funcţionale doar trei gropi de gunoi, cea din Fălticeni, care se va închide în iulie 2010 şi cele din Gura Humorului şi Câmpulung Moldovenesc, cu termen de închidere iulie 2011, după ce de joi au fost închise 177 de gropi de gunoi din mediul rural şi cea a municipiului Rădăuţi, iar la 1 ianuarie au fost închise gropile de gunoi ale municipiilor Suceava şi Vatra Dornei şi oraşului Siret.


Intră acum și în grupul de