Polițiștii din Suceava și Rădăuți au luat la ochi pietonii care traversează neregulamentar și șoferii care nu acordă prioritate pietonilor: 15 conducători auto au rămas fără permise, iar 45 pietoni au fost amendați


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier Suceava a organizat, două zile la rând, acțiuni în vederea depistării pietonilor care traversează neregulamentar, precum şi a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea străzii prin locuri special amenajate, arată IPJ Suceava.

Astfel, în data de 21 ianuarie o astfel de acțiune a avut loc la Rădăuți, iar în data de 22 ianuarie – la Suceava.

În municipiul Suceava, au fost aplicate 56 de amenzi, în valoare de 10.150 lei, dintre care 30 față de pietonii care au încălcat normele rutiere și 26 față de conducătorii auto pentru comiterea de abateri la regimul rutier.

Pe lângă asta, polițiștii au reținut șase permise de conducere, dintre care cinci pentru neacordarea priorității pietonilor, iar unul pentru alcoolemie și au retras două certificate de înmatriculare.

Printre cei care au rămas fără permise se numără și un tânăr de 23 de ani din Gura Humorului. Acesta nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat în traversarea regulamentară a B-dul 1 Mai din municipiul Suceava.

Tânărul a fost amendat și i s-a reținut permisul de conducere pentru 30 de zile.

Aceiași măsură s-a aplicat și în cazul unui alt tânăr sucevean, de 21 de ani, care de asemenea nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat în traversarea regulamentară a B-dul 1 Mai din municipiul Suceava.

În ceea ce ține de acțiunea executată la Rădăuți, acolo au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale în valoare de 45.410 lei, dintre care 15 față de pietonii care au încălcat normele rutiere și 97 față de conducătorii auto pentru comiterea de abateri la regimul rutier.

De asemenea, polițiștii au reținut nouă permise de conducere dintre care trei pentru neacordarea priorității pietonilor și șase pentru alte cauze.

Totodată, au fost retrase două certificate de înmatriculare, ambele pentru lipsa poliței de asigurare R.C.A.


Intră acum și în grupul de