Geantă suspectă în parcarea din spatele Palatului de Justiţie Suceava


Intră acum și în grupul de

Timp de o jumătate de oră, în Palatul de Justiţie din municipiul Suceava a domnit panica. Joi, în jurul orei 12:30, o geantă suspectă a fost găsită între două autoturisme aflate în parcarea instituţiei judecătoreşti. Imediat, au fost alertate autorităţile, echipele speciale luând măsurile ce se impun în astfel de cazuri.

Până la urmă, din fericire, s-a dovedit a fi vorba despre o geantă diplomat uitată de o avocată din Baroul Suceava.

Panica putea fi şi mai mare, dar majoritatea judecătorilor se află în vacanţă.

La prânz, un telefon la 112 anunţa prezenţa unei genţi suspecte, fapt ce a pus pe jar autorităţile, dar până la urmă posesoarea diplomatului a venit şi şi-a recuperat geanta ce conţinea actele cu care trebuia să se prezente în faţa instanţelor de judecată, înainte de a fi aruncată în aer.

După ce a fost dată alarma, imediat în jurul clădirii Judecătoriei Suceava s-a format un cordon de poliţişti, jandarmi şi persoane specializate în dezamorsarea încărcăturilor explozibile. Mai mult, a fost adus şi un câine specializat în detectarea prafului exploziv.

Când specialiştii se pregăteau să arunce diplomatul în aer a apărut femeia, care şi-a luat servieta, dar nu înainte de a se răsti la cei din jur.

„Da ce, voi nu aţi uitat nimic, niciodată? Se mai întâmplă!”, a spus revoltată avocata.

După mai bine de jumătate de oră de stres, atât DPIR-ul cât şi Jandarmii şi serviciul pirotehnic au încheiat misiunea, nefiind vorba de o bombă adevărată.

Emoţiile au fost cu atât mai mari cu cât pe 9 martie 1995, în urma exploziei, lângă Palatul de Justiţie Suceava, a unei bombe artizanale, fapt ce a constituit primul act de terorism de după Revoluţie în România, a decedat căpitanul Mihai Alupoae. Veta Borş a plătit o altă persoană să instaleze o bombă artizanală sub maşina fostului soţ. Venit la faţa locului pentru a dezamorsa bomba, poliţistul Mihai Alupoae a decedat în urma exploziei.


Intră acum și în grupul de