Un tânăr sucevean care și-a omorât mama, medic, stabilită în Marea Britanie și pe partenerul acesteia a fost condamnat la închisoare pe viață


Intră acum și în grupul de

Un tânăr sucevean de 22 de ani, Andrei Mihai Simion-Munteanu a fost condamnat la închisoare pe viață, cu posibilitatea de a cere suspendarea executării după minim 32 de ani, a informat Poliția din Lincolnshire, într-un caz despre care NewsBucovina.ro a relatat aici

D

Potrivit sursei citate, Andrei-Mihai Simion-Munteanu și-a sugrumat până la moarte mama , Dr. Premm Leea Monti ( fostă Mirela Munteanu) în casa pe care o împărțeau în Lincoln Road, Branston, în noaptea de 28 spre 29 iulie anul trecut, înainte să-l omoare pe partenerul mamei lui, Robert Tully , cu mai multe lovituri de ciocan în cap.

După crime Simion-Munteanu a furat mașina lui Robert Tully și pe parcursul mai multor zile a fost în mai multe locații de-a lungul Marii Britanii inclusiv la Stonehenge și Snowdonia.

El a fost oprit și arestat în Scoția, în Aberdeen, în data de 5 august.

Poliția a fost alertată privind mașina în care se afla tânărul pentru că acesta era vizată în cadrul unei investigații de dispariție de persoană a Poliției West Midlands după ce dr. Premm Monti, care era psihiatru, nu a mai ajuns în data de 29 iulie la locul de muncă din Dudley.


Andrei-Mihai Simion-Munteanu. sursa foto Lincolnshire Police

Când a fost oprit el a recunoscut imediat că și-a omorât atât mama, pe dr. Premm Monti ( 51 de ani), cât și pe Robert Tully (71 ani), originar din Statele Unite ale Americii.  

Expertiza medico-legală a stabilit că femeia a murit din cauza presiunii asupra gâtului ei, în timp ce bărbatul a murit din cauza rănilor suferite.

Tânărul a spus că și-a strangulat până la moarte mama în dormitor. El a așteptat până când bărbatul s-a trezit în jurul orei 5 dimineața în ziua următoare și l-a lovit de mai multe ori în cap în bucătăria casei.

El a mai arătat că a plănuit omorurile cu o săptămână înainte.

Cererea apărării ca Simion-Munteanu să fie condamnat pentru o acuzație de omor mai redusă pentru că ar avea discernământ diminuat a fost respinsă de juriu.

Curtea din Lincoln l-a condamnat, joi, pe tânăr la închisoare pe viață și minim 32 de ani până să se poată depune o cerere de suspendare.

Detectiv-inspector de Poliție, Andy McWatt, de la Unitatea de Operațiuni Speciale a poliției din East Midlands a spus că aceasta este un caz tragic în care două familii și-au pierdut pe cei pe care îi iubeau în condiții devastatoare.

„Simion-Munteanu nu a negat niciodată că și-ar fi ucis mama și pe Robert Tully , dar deasemenea niciodată nu a lăsat să se vadă vreo remușcare pentru aceste crime”, a spus polițistul.


Intră acum și în grupul de