Premieră: Ion Lungu a făcut conferință de presă on line pentru a anunța noi măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus și a solicitat sucevenilor să stea pe cât posibil acasă. Accesul în Primărie e limitat, audiențele sunt suspendate, iar ședința Consiliului local Suceava se va realiza de la distanță//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a inițiat, de miercuri, conferințe de presă on line care sunt transmise live pe pagina de Facebook a Primăriei Suceava el arătând că în perioada următoare aceasta va fi modalitatea de comunicare.

Astfel, în fiecare miercuri de la ora 9:00 primarul va transmite live măsurile care au fost adoptate și proiectele care se derulează în municipiu.

Ion Lungu a reamintit că în cursul zilei de marți Comitetul Local pentru Situații de Urgență a luat mai multe măsuri între care suspendarea activității Bazarului Suceava, atât cel public cât și cel privat.

Totodată, s-a dispus ca în piețele agroalimentare comercianții au obligația de a purta măști și mănuși de protecție și de a acoperi produsele cu folie transparentă.

Mai mult, municipalitatea va realiza dezinfecția stațiilor de taxi, iar taximetriștii au obligația de a dezinfecta autovehiculele.

Primarul a mai anunțat că accesul în sediul Primăriei este restricționat, iar sucevenii care trebuie să soluționeze neapărat o problemă la Primărie o pot face și că, de regulă, funcționarul care este solicitat va coborî în holul de la intrare pentru a rezolva problema.

Ion Lungu a mai declarat că a dispus ca lucrările de modernizare care se realizează la clădirea Primăriei Suceava printr-un proiect cu fonduri europene să fie suspendate timp de două săptămâni, menționând că celelalte proiecte cu finanțare europeană sunt continuate.

Primarul a mai anunțat că au fost suspendate audiențele, iar cetățenii se pot adresa municipalității prin intermediul liniei telefonice puse la dispoziție de Primărie și că deja sunt multe solicitări.

Mai mult, primarul a spus că a fost prelungit  cu două luni, din 31 martie până la 31 mai, termenul până la care trebuie să fie organizate adunările generale ale asociațiilor de proprietari pentru alegerea noilor structuri de conducere.

Ședința Consiliului Local Suceava se va organiza în această lună de la distanță, a mai anunțat Ion Lungu arătând că toți consilierii locali au tablete pe care primes și acum lista de proiecte de hotărâre și că își vor prezenta punctele vedere asupra fiecărui proiect în parte, dar  și votul pentru acestea.

Ion Lungu a mai spus că Primăria Suceava a pus la dispoziție Spitalului Județean Suceava și cei 57 de angajați din sistemul de medicină școlară, din care 19 medici, iar restul asistenți medicali.

El a spus că Primăria este solidară cu Spitalul Județean Suceava.

„Îi apreciem, au tot respectul nostru, știu că duc o bătălie foarte grea. Vrem să facem tot ce este posibil să limităm răspândirea acestui virus”, a spus Ion Lungu.

El a îndemnat sucevenii ca în această perioadă să stea cât mai mult posibil acasă.

„Să evitați deplasările, să nu mergeți în spații aglomerate, să ne rugăm la Dumnezeu ca orașul nostru să fie cât mai puțin afectat de această epidemie”, a transmis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de