Crucea Roșie Suceava anunță că au fost transmise Spitalului Județean Suceava și Spitalului Municipal Rădăuți transporturi cu echipamente medicale și materiale de protecție prin parteneriatul cu Ștefan Mandachi

Parteneriatul între antreprenorul Ștefan Mandachi și Crucea Roșie Suceava aduce primele echipamente la Spitalul Județean de Urgențe din Suceava, anunță directorul Crucea Roșie Suceava, Cornel Dediu.

El a menționat că primele achizitii de materiale de protecție pentru personalul medical și de echipamente pentru secția de terapie intensivă a Spitalului din Suceava au fost realizate la doar două săptămâni de la începutul campaniei „1 Centimetru de Fapte – Cu Totii în Linia Întâi”.

„Campania, inițiată de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, are ca partener Crucea Roșie Suceava și a reușit să  strângă până acum donații în valoare de 900.000 euro”, a precizat Dediu.

El a subliniat că, până în prezent, din donații au fost achiziționate un ventilator noninvaziv, 15 concentratoare de oxigen, combinezoane, cizme și căști de protecție și gel dezinfectant, materiale care au fost predate spitalului din Suceava.

De asemenea, un transport constând în combinezoane, cizme și căști de protecție a fost trimis către Spitalul Municipal Rădăuți.

Totodată, a fost semnat contractul și s-a achitat avansul pentru 20 de ventilatoare care urmează să ajungă la Suceava la sfârșitul lunii mai, valoarea totală a echipamentelor și plăților efectuate până în acest moment de către Crucea Roșie Suceava depășind 250.000 euro.

„Campania de strângere de fonduri „Cu Toții În Linia Întâi” continuă. În această campanie, antreprenorul Ștefan Mandachi vinde simbolic fiecare centimetru din metrul de autostradă construit în Suceava, iar banii astfel obținuți sunt donați către Crucea Roșie Suceava, pentru achiziția de ventilatoare și de echipamente medicale necesare spitalului din municipiul Suceava sau altor spitale din județ”, a mai spus directorul Crucea Roșie Suceava

El a adăugat că se pot face donații în continuare pe site-ul campaniei 1cm.ro, în următoarele conturi ale Crucii Roșii Suceava:

RO76RNCB0244020411980004       EUR          BCR

RO43RNCB0244020411980016       RON          BCR

RO64RNCB0244020411980026       GBP           BCR

Cornel Dediu mulțumește tuturor donatorilor și celor implicați în derularea acestei campanii.