Pagube de 85.000 lei, într-un incendiu la Poieni Solca

Aproape nimic nu a mai rămas dintr-o gospodărie ce a luat foc vineri, la miezul nopţii, de la un scurtcircuit. Garda de intervenţie Solca împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Arbore au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Simion T., din comuna Poieni Solca, str. Dealu Lupului.

Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat prin serviciul 112, la ora 23:59, iar la sosirea echipajelor de pompieri ardeau depozitul de furaje -construit din lemn cu astereală din lemn şi învelitoare de azbociment, adăpostul de animale, o magazie pentru lemne şi acoperişul casei de locuit, existând pericolul de propagare la o gospodărie învecinată.

Focul a fost stins la ora 03.40, dar a fost mistuit depozitul de furaje pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp, adăpostul de animale pe o suprafaţă de aproximativ 35 mp, magazia pentru lemne pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp, acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de aproximativ 160 mp, circa 240 metri liniari de politub, 10 tone de fân, 10 metri cub lemne de foc, 10 metri cub de scândură, o tonă de porumb, bunuri casnice şi aparate electrice. În incendiu au pierit doi porci, 30 de păsări şi un miel, pagubele fiind estimate de proprietar la 85.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit provocat de către un cablu electric defect.
Pompierii au salvat casa de locuit şi locuinţa din vecinătate, în valoare de circa 200.000 lei.

loading...