Focuri de arma si doi contrabandisti retinuti la frontiera romano-ucraineana (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Frontieriştii de la Brodina au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă pentru a prinde trei contabandişti, poliţiştii reţinând de la doi dintre aceştia ţigări în valoare de 240 milioane de lei vechi. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisar de poliţie Ilie Poroch- Seriţan, vineri seară, în timpul executării unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul Secţiei Poliţiei de Frontieră Brodina au observat în apropierea frontierei de stat trei persoane care se deplasau dinspre Ucraina spre România având asupra lor bagaje voluminoase.

„Persoanele au fost somate verbal de poliţiştii de frontieră, însă aceştia au ignorat somaţiile şi au încercat să fuga, profitând de lăsarea întunericului şi vegetaţia abundentă. Poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase cinci focuri de armă în plan vertical, cu respectarea procedurilor legale, astfel încât să nu existe răniţi şi să nu fie încălcat teritoriul statului vecin. Două persoane au fost reţinute, iar în urma verificărilor, s-a constatat că sunt cetăţenii români P. Dorin, în vârstă de 25 ani, domiciliat în localitatea Straja şi C. Ilie, în vârstă de 18 ani, din comuna Brodina” declară comisarul Poroch.

Acesta a mai precizat că asupra celor doi tineri poliţiştii de frontieră au găsit 3 colete ce conţineau 6.000 pachete de ţigări -2000 pachete marca More, 200 pachete marca Ronson şi 2000 de pachete marca Viceroy, în valoare totală de 24.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Celor doi li s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, complicitate la contrabandă şi de trecere ilegală a frontierei de stat.

„Cercetările sunt continuate, sub supravegherea procurorului din cadrul DIICOT Suceava, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun” menţionează purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava, adăugând că au fost informate şi autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a evenimentului.


Intră acum și în grupul de