Oficial: În ultimele 24 de ore, încă zece suceveni au fost declarați vindecați de Covid-19, șapte au fost externați și tot atâția suceveni cu Covid-19 au fost internați în spital

Prefectura Suceava a anunțat, miercuri, că numărul sucevenilor vindecați de Covid-19 a ajuns la 3.418.

Sursa citată arată că în ultimele 24 de ore, zece suceveni au fost declarați vindecați de Covid-19, iar șapte au fost externați din spital. În același interval, alți șapte suceveni cu Covid-19 au fost internați în SJU Suceava.

Astfel, în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați 475 pacienți, din care 115 pacienți Covid-19, în secția ATI fiind 13 pacienți, nefiind niciunul ventilat.

În același timp, în Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 56 de pacienți Covid-19 și patru persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Potrivit datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, în autoizolare la domiciliu se află 3.132 persoane, iar în carantină instituționalizată opt persoane. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid-19.

Până în prezent 29.921 de suceveni au ieșit din autoizolare, iar 3.111 din carantină instituționalizată.

Prefectura mai menționează că în cursul zilei de 30 iunie, polițiștii au verificat cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse în contextul Covid-19 2.274 persoane și 28 de societăți comerciale. Aceștia au aplicat șase amenzi în valoare de 9.500 lei.