Sase autospeciale si o motopompa, necesare pentru stingerea unui incendiu in Balcauti


Intră acum și în grupul de

O adevărată desfăşurare forţe a pompierilor suceveni a avut loc la stingerea unui incendiu în localitatea suceveană Bălcăuţi. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Garda de Intervenţie Siret şi Detaşamentul de pompieri Rădăuţi, împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Bălcăuţi şi Calafindeşti au intervenit joi seară, cu şase autospeciale şi o motopompă pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la gospodăria lui Vasile Ş., din comuna Bălcăuţi.

Incendiul a fost anunţat prin serviciul 112, la ora 21:19 iar, la sosirea echipajelor ardeau cu flacără deschisă depozitul de furaje şi o bucătărie anexă, existând pericolul de propagare la casa de locuit şi alte două gospodării învecinate. Toate construcţiile din gospodărie erau din lemn, acoperite cu azbociment.

Focul a fost stins la ora 05.15. Au ars adăpostul de animale şi depozitul de furaje pe o suprafaţă de aproximativ 170 mp, bucătăria de vară pe o suprafaţă de 40 mp, aproximativ 4 tone de fân, 600 baloţi de paie şi circa 3 mc lemn de foc. De asemenea, s-au degradat pereţii casei de locuit, un motor electric, un motofierăstrău şi un aparat de sudură, pagubele fiind estimat la 60.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul s-a produs prin efect termic al curentului electric din cauza aparatului de sudură lăsat sub tensiune, nesupravegheat.

Pompierii au salvat 6 animale mari, 30 de păsări, casa de locuit şi cele două gospodării învecinate, în valoare de aproximativ 250.000 lei.


Intră acum și în grupul de