Prefectul Sorin Popescu ia masuri pentru asigurarea fluentei traficului pe timp de iarna


Intră acum și în grupul de

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a stabilit o serie de măsuri pentru administratorii drumurilor şi serviciile publice deconcentrate în vederea asigurării fluenţei în trafic, chiar şi în situaţia în care vor apărea fenomene meteorologice specifice sezonului rece ca ninsori, viscol şi polei.

Potrivit prefectului judeţului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, pentru intervenţia pe perioada iernii, administratorii drumurilor au constituit stocurile de material antiderapant cât şi de combustibili necesari, iar utilajele din dotare sunt pregătite să intervină imediat ce situaţia o va impune.

Popescu a subliniat că zonele cu risc ridicat de blocare a drumurilor naţionale în urma căderilor de zăpadă şi viscolului, în zonele Cumpărătura, Stroieşti, Ratoş, Mestecăniş, Palma, Tihuţa, vor fi supravegheate de echipajele poliţiei rutiere, urmând ca intervenţia pe aceste zone să se desfăşoare cu prioritate.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a anunţat că a fost stabilit şi un plan de intervenţie comun, prin colaborare cu secţiile de drumuri naţionale din judeţele vecine, pentru intervenţia operativă pe sectoarele de drum aflate la limita de judeţ.

Prefectul a ţinut să sublinieze că pentru participarea eficientă la limitarea şi înlăturarea efectelor nefavorabile ale vremii va coordona acţiunile de intervenţie, în scopul asigurării serviciilor vitale pentru comunităţile locale de transport, alimentarea cu energie electrică, cu apă şi gaze naturale. Totodată, el a cerut ca şoferii să-şi pregătească autovehiculele pentru condiţii de iarnă şi să circule cu prudenţă.


Intră acum și în grupul de