Un pistol, cartuse si tigari de contrabanda, gasite asupra a doi oradeni


Intră acum și în grupul de

Un control de rutină efectuat de poliţiştii dorneni s-a dovedit a fi unul foarte inspirat după ce, în posesia a doi orădeni a fost găsit un pistol, cartuşe cu gaz lacrimogeni şi cu bile de cauciuc şi ţigări de contrabandă. Potrivit IPJ Suceava, în jurul orei 11.30, în timpul exercitării atribuţiunilor de serviciu, o patrulă mixtă formată din poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei a oprit în trafic pe strada Mihai Eminescu, din localitate un autoturism, iar în urma verificări sumare au fost observate mai multe cartuşe de ţigări de provenienţa ucraineană pe bancheta din spate a autoturismului, acoperite cu o pătura.

Autoturismul era condus de M. Stelian, de 29 ani, însoţit de S. Ovidiu, de 36 ani, ambii din municipiul Oradea, judeţul Bihor. Autoturismul a fost dus în curtea Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, pentru efectuarea unei verificări amănunţite, astfel au fost identificate 3.240 pachete ţigări de provenienţa ucraineană cu o valoare de 18.975 lei, 3 cartuşe cu gaz iritant lacrimogen cal. 9 mm şi 4 cartuşe cal. 10×22 T cu bilă de cauciuc.

Iniţial acestei activităţi, a fost efectuată o percheziţie corporală a celor două persoane depistate, iar asupra lui S. Ovidiu s-a găsit un pistol cal. 10×22 T, fără muniţie, pentru care acesta nu a putut prezenta documente legale de deţinere.

Verificările în Registrul Naţional al Armelor prin Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase – IPJ Suceava, s-a constatat că S. Ovidiu nu este înregistrat ca deţinător legal de arme şi muniţii şi nici pistolul în cauză nu este în evidenţă.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi s-a început urmărirea penala fată de S. Ovidiu iar M. Stelian a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 lei fiind confiscate şi cele 3.240 pachete ţigări de provenienţa ucraineană.


Intră acum și în grupul de