Universitar sucevean premiat la Gala Premiilor in Educatie, sectiunea Cercetatorul anului


Intră acum și în grupul de

În cadrul Galei Premiilor în Educaţie, iniţiată de Fundaţia Dinu Patriciu, la secţiunea Cercetătorul anului, conf. univ. dr. ing Mihai DIMIAN din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a ocupat poziţia a treia. Competiţia, aflată anul acesta la prima ediţie, urmăreşte promovarea oamenilor, a proiectelor şi a organizaţiilor care au avut un impact semnificativ asupra sistemului educaţional din România.

„Mihai Dimian s-a alăturat universităţii sucevene după aproape şapte ani petrecuţi ca profesor şi cercetător la Instituţii de prestigiu din Franţa, Germania şi Statele Unite ale Americii, cu gândul că România modernă s-a născut din spiritul tinerilor paşoptişti şi nu din reformele venite de la centru.

În cei doi ani de activitate în Suceava a reuşit să aducă contribuţii semnificative atât ca profesor şi cercetător cât şi ca editor al revistei Advances in Electrical and Computer Engineering, acreditată de ISI Thomson Reuters. Printre acestea amintim, participarea în nu mai puţin de opt proiecte de cercetare-dezvoltare finanţate cu granturi româneşti, europene şi americane, în trei dintre acestea dumnealui îndeplinind funcţia de director de proiect. În ultimii ani, conferenţiarul universitar Mihai DIMIAN a publicat o monografie în Statele Unite ale Americii şi peste zece articole în reviste de specialitate cotate ISI, lucrările sale fiind indicate ca surse, de către alţi cercetători, de peste cincizeci de ori.

Nu în ultimul rând, a reuşit să creeze un cadru atractiv şi stimulativ pentru studenţii săi intermediind stagii de cercetare în străinătate, facilitând accesul studenţilor în proiecte de cercetare finanţate, dar şi accesul la echipamente moderne de cercetare, aceştia răplătindu-i efortul prin numeroasele aprecieri şi premii obţinute pe plan naţional şi internaţional” se precizează într-un comunicat al universităţii sucevene.


Intră acum și în grupul de