Majoritatea sucevenilor care au fost depistați că nu au achitat parcarea au plătit taxa majorată de 70 de lei și au evitat să primească amenzi cuprinse între 300 și 800 de lei


Intră acum și în grupul de

Majoritatea sucevenilor care au fost depistați de inspectorii biroului de parcări auto cu autotaxare că nu și-au achitat parcarea au preferat să plătească taxa majorată de 70 de lei, iar 27 la sută dintre ei au depășit termenul de cinci zile în care puteau achita taxa majorată și vor primi amenzi cuprinse între 300 și 800 de lei.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a declarat, miercuri, în conferință de presă, că potrivit prevederilor stabilite prin regulamentul aprobat de Consiliul Local, în cazul în care proprietarul unui autovehicul nu a plătit parcarea cu plată primește o notă de constatare care include inclusiv fotografia mașinii.

Acesta are la dispoziție cinci zile să achite taxa majorată de 70 de lei. Pentru cei care nu o fac atunci Poliția locală va identifica posesorii autovehiculelor respective și vor aplica amenzi între 300 și 800 de lei.

În acest an s-au emis 1253 note de constatare în urma controalelor efectuate, din care 272 s-au achitat online, iar 412 la casieria din parcarea subterană.

Pentru 338 de note de constatare, proprietarii mașinilor au depășit termenul de cinci zile de la emiterea notei și vor fi amendați cu între 300 și 800 de lei.

Pentru alți 213 proprietari încă nu a fost depășit termenul de cinci zile de la emitarea notei de constatare, a menționat viceprimarul.

El a reamintit că sucevenii au posibilitatea să-și plătească parcarea atât la parcometru, prin SMS, cu cardul bancar sau prin aplicația Suceava Parking.

Totodată, prin aplicație se pot obține și abonamente pentru parcare.


Intră acum și în grupul de