Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, după închiderea fabricilor Dorna Lactate: Ok, o companie străină a plecat din Suceava, dar nu ne-a luat nimeni pășunile, vitele sau experiența producătorilor locali


Intră acum și în grupul de

Ministrul Culturii, deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu, a apreciat, miercuri, într-o declarație de presă, că închiderea fabricilor Dorna Lactate este un moment propice pentru a se asigura tot sprijinul producătorilor locali care să creeze o asocierea puternică și competitivă.

„Faptul că societatea Dorna Lactate a închis fabrica din județul Suceava creează o situație gravă momentan. Dar trebuie să gândim productiv, să nu ne ascundem în spatele autorităților și să inventăm motive”, a spus Bogdan Gheorghiu.

El consideră că acum se poate realiza o asociere puternică și competitivă a producătorilor locali.

„E un moment propice să ne luăm soarta în mâini și să înțelegem ceea ce spunea de mult timp Gheorghe Flutur, și anume să asigurăm tot suportul producătorilor locali pentru ca aceștia să creeze o asociere puternică și competitivă”, a spus Gheorghiu.

El spune că trebuie să scăpăm de obiceiul de a sta și a ne plânge de milă, pentru că nu ne este caracteristic.

„Ok, o companie străină a plecat din Suceava. Dar nu ne-a luat nimeni pășunile, vitele sau experiența producătorilor locali și a celor care au lucrat în acest domeniu. Să facem lucrurile așa cum știm noi mai bine, cu responsabilitate și implicare. Vă asigur de tot sprijinul Guvernului și al autorităților locale și sunt convins că putem deveni o concurență importantă. Mai mult, aș putea spera că acestor demersuri se va alătura și domnul deputat Eugen Bejinariu, deoarece Suceava are nevoie de expertiza domniei sale, nu de criticile la adresa guvernului”, a concluzionat ministrul Culturii.


Intră acum și în grupul de