În 74 de localități sucevene evoluează cazuri de Covid-19. Primarii din Suceava, Fălticeni, Rădăuți, Vicovu de Sus și Șcheia au fost invitați la ședința CJSU pentru stabilirea unui set complementar de măsuri necesare pentru gestionarea infecțiilor cu noul coronavirus


Intră acum și în grupul de

În județul Suceava, conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 40 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 26 au câte un caz în evoluție, 32 au sub cinci cazuri în evoluție, 10 au sub zece cazuri în evoluție iar 6 au peste zece cazuri în evoluție.

Prefectul județului Suceava a convocat luni de la ora 15:00, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în ședință extraordinară, pentru a analiza situația epidemiologică înregistrată în contextul epidemiei generate de virusul SARS- CoV- 2 la nivelul județului Suceava, la data de 31.07.2020, respectiv pentru stabilirea unui set complementar de măsuri necesare pentru gestionarea infecțiilor cu Coronavirus la nivelul județului Suceava.

La ședința CJSU ce se va desfășura în sala Ștefan cel Mare a Palatului Administrativ au fost invitați să participe primarii municipiilor Suceava, Fălticeni și Rădăuți, primarul orașului Vicovu de Sus și  primarul comunei Șcheia.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 33640 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 126 de persoane, iar potrivit informării GCS opt persoane au fost confirmate pozitiv la infecția cu noul coronavirus.

În județ se află în carantină 345 de persoane și în izolare la domiciliu se află 127 de persoane.

De menționat este că în  cursul zilei de duminică polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate  cu privire  la respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse  168 persoane. 

De asemenea,  au fost verificate 81 societăți comerciale fiind aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare  de 6500 lei  pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.


Intră acum și în grupul de