Gheorghe Flutur anunță că în septembrie va fi funcțional Terminalul 2 de la Aeroportul Suceava și că ar putea fi deschise curse directe și spre Bruxelles și Tel Aviv//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că terminalul 2 al Aeroportului Suceava va fi inaugurat în luna septembrie și a menționat că există șanse pentru deschiderea unor noi curse directe spre Tel Aviv și Bruxelles.

Flutur consideră că o realizare a celui de-al doilea mandat al său este creșterea de zece ori a numărului de pasageri pe Aeroportul Suceava.

„Am crescut de zece ori numărul de pasageri pe Aeroportul Suceava. în 2016 erau 43.000 de pasageri, iar anul trecut am avut 430.000 de pasageri”, a spus Flutur.

El s-a întrebat cât de răutăcios poate fi cineva care să conteste această realitate mai ales că el s-a luptat pentru atragerea de curse internaționale pe aeroportul sucevean.

„Cursele internaționale, în luna diasporei eu am deschis și spre Italia și spre Londra. Și spre sudul Europei pentru concedii. Am promis Germania și avem două destinații. Am promis Viena, am ieșit cu Viena”, a spus Flutur.

El a arătat că aeroportului îi lipsea un terminal care să poată procesa mai mulți pasageri.

„După ce ai făcut terminalul vei fi foarte căutat. În condițiile în care există perspective de Tel Aviv și Bruxelles, eu sunt mai mult decât mulțumit de ceea ce poate să facă Suceava”, a spus Flutur.

El a menționat va trebui lărgit bazinul de pasageri pentru aeroport și cu regiunea Cernăuți pentru că Suceava și Botoșani au un bazin de 1,2 milioane de posibili pasageri.

Flutur a explicat că și acesta era un motiv pentru deschiderea cursei feroviare între Suceava și Cernăuți proiect despre care spune că nu a fost realizat pe vremea guvernării PSD pentru că nu dorea ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, iar ucrainenii erau de acord cu proiectul, iar acum când Guvernul PNL este de acord cu acest proiect nu mai vrea partea ucraineană pentru că au fost alegeri și s-au schimbat responsabilii și consideră că ar trebui reluate discuțiile.

„Ne concurăm cu Iașiul care pe vremea când ministru al Transporturilor era Fenechiu au tras mai mult pe oala Iașului, iar pe vremea când ministru al Transporturilor era Șova, de la Bacău, au tras acolo. Eu când am început (mandatul n.r.) cu PSD, am întrebat dacă nu ne dau bani pentru modernizare, dar cum să ne dea că el e din Bacău și nu aveau niciun interes și atunci am făcut împrumut. Cu toate acestea, în septembrie, noi dăm drumul la al doilea terminal”, a spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de