Gheorghe Flutur anunță că drumul Frasin-Broșteni va fi „curea” după finalizarea modernizării a 2,7 km pe raza orașului Frasin: Este un drum turistic care dă o perspectivă uriașă localităților Frasin, Stuplicani, Ostra, Broșteni, Crucea.


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, împreună cu primarul orașului Frasin, Marinel Bălan, au vizionat, vineri, pe raza orașului Frasin, lucrările de modernizare a drumului care face legătura cu Broșteni.

„Porțiunea de 2,7 kilometri de la Frasin este modernizată printr-un parteneriat între Consiliul Județean Suceava și Primăria Frasin. După ce modernizăm acești 2,7 kilometri, drumul este curea până la Broșteni”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a spus că pe acest drum s-au modernizat 43 de kilometri de drum, iar peste 4 kilometri, un proiect al orașului Frasin prin PNLD, în timp ce  diferența de 2,7 kilometri este făcută de Consiliul Județean prin parteneriat cu orașul Frasin.

„Foarte mulți ani nu s-a intervenit pe acest drum care fusese un drum tehnologic cu trafic greu de barită de la Ostra”, a spus Flutur.

El a arătat că în toamna acestui an se va finaliza și turnarea unui al doilea strat de uzură pe această porțiune, de la Ostra peste Pasul Puzdra până la Holda.

„Într-o săptămână vor începe realizarea marcajelor rutiere pe porțiunile modernizate”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a menționat că multă lume aștepta această investiție.

„Este o investiție de 22 de milioane de lei pe acest drum. Este un drum strategic de o importanță deosebită. Leagă Valea Moldovei de Valea Bistriței. Este un drum turistic care dă o șansă enormă localităților Frasin, Stuplicani, Ostra, Broșteni, Crucea. Deschidem perspectiva unei zone turistice puternice. Legătura cu Broșteni se poate face mult mai ușor, dar și cu zona Codrilor Seculari de la Slătioara și cu Câmpulung Moldovenesc”, a declarat Gheorghe Flutur.

Mai mult, el a anunțat că CJ Suceava intenționează să înființeze o unitate de atragere de fonduri europene pe proiecte de mediu și reconversie a zonelor miniere pe modelul Văii Jiului astfel încât Ostra, Iacobeni, Fundu Moldovei, Crucea, să fie zone eligibile pentru finanțare.

„E nevoie de parteneriat pentru realizarea acestor proiecte care să transforme această zonă într-o zonă turistică ce are frumuseți de neegalat”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de