Gheorghe Flutur: Ioan Stan, frânarul dezvoltării județului Suceava, este pe punctul să facă icter negru de ciudă că se începe proiectul Autostrăzii Siret-Suceava-București

Președintele PNL și al CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, în replică la comunicatul transmis de președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, că a încercat să-și arate astfel vitejia față de șeful de partid pe care l-a primit la Fălticeni.

„Cum azi vine Ciolacu la Fălticeni, domnul Stan s-a gândit că va fi foarte bine să-i arate cât de viteaz este el și cum a ieșit de sâmbătă dimineața cu un comunicat în care îl atacă pe Flutur.Sunt curios dacă va reuși să vorbească ceva în acest sens, pentru că am mari dubii că aceste comunicate sunt scrise de el sau de unii cărora li s-au promis locuri eligibile pe listele de parlamentare”, a spus Flutur.

El a arătat că se apropie ziua de luni când se va semna contractul pentru autostrada A 7 ce va face legătura Sucevei cu Bucureștiul.

„E un lucru care se va întâmpla, iar domnul Stan este pe punctul de a face icter negru de ciudă. Nu fii trist Ioane! Vei putea circula și tu pe această autostradă în viitorii ani dacă vei mai avea treabă pe la București, chiar dacă ai fost un frânar pentru județul Suceava”, a spus Flutur.

El a menționat că dacă Ioan Stan ar fi candidat în această campanie electorală s-ar fi străduit să-i explice cum e cu autostrada și cu PTF Siret.

„Sucevenii, în schimb, știu foarte bine cum stau lucrurile și au înțeles perfect ceea ce urmează să fie realizat. Autostrada, ca orice proiect de infrastructură rutieră de anvergură ce face legătura cu o țară vecină are nevoie și de un punct de trecere a frontierei. Pentru Autostrada A 7 punctul de trecere a frontierei este la Siret.  Pentru realizarea acestui punct de frontieră la Siret este nevoie de o consultare cu partea ucraineană pentru că se lucrează la proiectare. Specialiștii au considerat că este nevoie de o discuție cu partea ucraineană pentru a stabili toate detaliile legate de conectarea viitoarei autostrăzi la rețeaua de drumuri a Ucrainei prin punctul de trecere a frontierei de la Siret”, a spus Gheorghe Flutur.

El a reamintit că este în lucru un proiect de modernziare cu fonduri europene de 10 milioane de euro a PTF Siret.

„E un proiect deblocat de Guvernul PNL după ce timp de trei ani a fost stopat de guvernele PSD. Ați stopat acest proiect la fel cum ați făcut cu toate celelalte proiecte importante pentru județul Suceava cum ar fi centurile Suceava și Rădăuți, proiectul major de extindere și modernizare a rețelelor de apă și canalizare, pârtia de schi din Rarău, dar și multe ale șicane făcute administrației județene liberale în timpul guvernării PSD”, a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că este nevoie ca PSD să primească o atenționare din partea electoratului care își dorește dezvoltare.

„Pentru ca județul Suceava să se poată dezvolta constant, sucevenii vor putea la aceste alegeri, sunt convins că o vor face, și vor transmite un semnal puternic trimițând PSD unde îi este locul astfel încât să nu mai aibă posibilitatea să blocheze dezvoltarea județului Suceava și a țării”, a conchis Gheorghe Flutur.