Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă achiziționată prin campania 1.cm a lui Ștefan Mandachi a fost pusă în funcțiune. Flutur: Este un pas foarte mare de eliberare a spitalului nou de Covid, pentru a reda spitalul nou sucevenilor care nu au Covid și au nevoie urgent de tratament


Intră acum și în grupul de

Președintele Consilului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, că Unitatea mobilă de terapie intensivă amenajată într-un container de TIR a fost pusă în funcțiune.

Flutur a mulțumit în primul rând donatorilor, reprezentantului Crucii Roșii Suceava și managerului SJU Suceava pentru această realizare.

„Nu trebuie să uităm că această unitate mobilă de terapie intensivă a fost donată de Crucea Roșie Suceava, cu oameni de afaceri și Ștefan Mandachi. Vreau să mulțumesc fiecăruia în parte pentru acest efort foarte mare și binevenit pentru SJU Suceava”, a spus Flutur.

El a menționat că această unitate mobilă a fost lipită de pavilionul de Boli infecțioase, iar la capăt este un burduf ce face racordul cu pavilionul propriu-zis, iar apoi un hol de legătură cu Secția de Boli infecțioase.

„Sunt 12 paturi pregătite, cu ventilatoare și tot ceea ce este nevoie pentru pacienții Covid. Este un mare sprijin pentru noi pentru că dorim să mutăm pe toți cei de la ATI din spitalul nou în Terapia Intensivă de la Boli Infecțioase. Practic este un pas foarte mare de eliberare a spitalului nou de Covid, pentru a reda spitalul nou sucevenilor care nu au coronavirus și au nevoie urgent de tratament”, a spus Flutur.

 Totodată, el a arătat că la cele 12 paturi din container se vor adăuga alte nouă paturi care se pregătesc la secția de boli infecțioase, ceea ce reprezintă un total de 21 de paturi la Terapie Intensivă.

„Astăzi, într-o radiografie a SJU Suceava avem 560 de pacienți internați din care 188 sunt Covid, iar în zona tampon avem 120 de pacienți. Este o presiune în continuare pe SJU Suceava. Vreau să mulțumesc corpului medical pentru implicare. Sunt toți oamenii la post. S-a dublat capacitatea de testare cu noul RT-PCR și crescut și numărul de teste”, a spus Flutur.

El a îndemnat sucevenii la prudență în continuare și să respecte măsurile de prevenție.


Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, a precizat că odată cu amenajarea Terapiei Intensive speră să se degreveze spitalul nou, permițând astfel specialiștilor din zona nouă a spitalului să trateze în condiții optime patologia non-Covid.

Directorul Crucea Roșie Suceava, Cornel Dediu a declarat că urmare a punerii în funcțiune a acestei unități mobile pacienții Covid vor avea parte de îngrijirea atât de necesară, iar spitalul va funcționa ca spital de urgență.

El a arătat că astfel cei peste 33.000 de donatori vor vedea că banii lor sunt folosiți în beneficiul celor bolnavi de Covid.

El i-a mulțumit lui Ștefan Mandachi fără de care această acțiune nu exista, și companiei Unilever care a donat cea mai mare sumă de bani, 320.000 de euro.

Dediu a felicitat autoritățile pentru că au făcut funcțională această unitate mobilă înaintea venirii sezonului rece când situația, probabil, se va agrava într-o oarecare măsură.   


Intră acum și în grupul de