Incendiu la Manastirea din Gheorghiteni, ce apartine Arhiepiscopiei Tomisului


Intră acum și în grupul de

Clădirea în care sunt găzduiţi pelerinii atunci când vin la Mănăstirea Gheorghiţeni, din Dorna Arini, a luat foc vineri după-amiază de la nişte scântei. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, existenţa incendiului a fost anunţată la ora 16:54, astfel că Detaşamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu două autospeciale şi un modul SMURD pentru localizarea şi stingerea focului izbucnit la un arhondaric -clădire cu spaţii de cazare ce aparţine Mănăstirii cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”, din satul Gheorghiţeni, comuna Dorna Arini.

Când pompierii au ajuns la faţa locului, ardeau acoperişul şi încăperile de la parterul clădirii -construită din lemn, cu acoperiş şi structură din lemn şi învelitoare din tablă, existând pericolul de propagare la anexele gospodăreşti şi casele de locuit din imediata apropiere.

Potrivit pompierilor, clădirea a fost evacuată la timp, nefiind puse în primejdie vieţi omeneşti.

Focul a fost stins la ora 19.30, în limitele găsite, dar au ars acoperişul şi încăperile de la parter pe o suprafaţă de aproximativ 10 mp, mobilier şi bunuri de uz casnic, pagubele fiind estimate la 10.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul s-a produs din cauza scânteilor provenite din coşul de evacuare a fumului, deteriorat.

Pompierii au salvat anexele gospodăreşti şi casele învecinate, în valoare de aproximativ 300.000 lei.

Mănăstirea de la Gheorghiţeni aparţine Arhiepiscopiei Tomisului şi este construită pe un teren proprietate privată, cu acordul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.


Intră acum și în grupul de