Noua adulti si trei copii scosi dintr-un tren in flacari (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Pagube de 80 de milioane lei vechi s-au înregistrat după ce un automotor CFR a luat foc, din interior fiind salvate 12 persoane. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, Detaşamentul de pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Vama au intervenit luni, după-amiază cu trei autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui automotor seria AM 783, ce aparţine Depoului Suceava Nord – R.T.F.C. Iaşi, pe raza comunei Vama, la Km 100+100.

Incendiul a fost anunţat la ora 14:53 iar la sosirea echipajelor la locul intervenţiei ardea postul nr.1 de conducere al automotorului, existând pericolul de propagare la întreg vehiculul feroviar şi casele din imediata apropiere.

În automotor se aflau 9 persoane adulte şi 3 copii, care au fost evacuaţi la timp, fără ca viaţa lor să fie pusă în pericol.
Focul a fost stins la ora 16.15, în limitele găsite. Au ars izolaţia termică şi fonică, din prefabricate, din postul nr.1 de conducere, pereţii despărţitori din lemn, circa 100 litri de motorină din rezervor şi documente de identitate ale mecanicului. De asemenea, s-au degradat geamurile şi parbrizurile frontale, panoul de comandă, instalaţia electrică, rezervorul de motorină şi două treimi din compartimentul călătorilor, pagubele fiind estimate la 8.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul s-a produs prin efect termic din cauza ţevii de eşapament, supraîncălzită, neprotejată corespunzător faţă de materialele combustibile.

Pompierii au salvat postul nr.2 de conducere al automotorului şi casele din apropiere, în valoare de aproximativ 100.000 lei.


Intră acum și în grupul de