În 89 localități din județul Suceava sunt active 720 de cazuri Covid-19, iar incidența cumulată se menține la 0.94 la mia de locuitori. Prefectura Suceava îndeamnă la respectarea normelor sanitare


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat că luni, în județul Suceava sunt 720 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție, față de 722 cazuri câte erau cu o zi în urmă.

Sursa citată precizează că potrivit distribuției cazurilor Covid-19 pe localități, din cele 114 localități sucevene 25 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 21 au câte un caz în evoluție, 39 au sub cinci cazuri în evoluție, 15 au sub zece cazuri în evoluție iar 14 au peste zece cazuri în evoluție, conform distribuției pe localități anexata la prezenta.

De asemenea, la nivelul judetului Suceava, incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 0.94 la mia de locuitori.

În același timp, în carantină se află 360 suceveni, iar în izolare 219. Totodată, numărul total de persoane testate până în prezent este de 59.663 persoane, în ultimele 24 de ore fiind testate 73 persoane, iar potrivit GCS, în 18 de cazuri s-a confirmat infecția cu noul coronavirus.

Totodată, forțele de ordine au verificat, în cursul zilei de 11 octombrie, 633 de persoane și 124 de societăți comerciale privind respectarea măsurilor  și interdicțiilor impuse. Astfel, au fost aplicate 102 amenzi în valoare de 15.000 lei.

În acest context, Prefectura Suceava a mai făcut un apel către suceveni la respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi a restricţiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, în vederea ridicării măsurilor suplimentare și revenirea cât mai curând la o activitate normală în comunitate:

         RESPECTAȚI regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și LIMITAȚI, la maximum, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

          EVITAȚI zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă!

           RESPECTAȚI cu strictețe regulile de igienă personală, recomandate de autorități pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei apropiați!

            PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

            La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

            La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19.


Intră acum și în grupul de