Doar două paturi rămân disponibile la ATI în Spitalul Județean Suceava pentru pacienții Covid-19. În spitalele din Suceava și Rădăuți sunt internați 287 de pacienți Covid din care 74 au forme severe și grave

Prefectura Suceava a informat că, duminică, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava în județ se înregistrează un număr de 6.192 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 25 persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 16 persoane declarate vindecate.

Astfel, din totalul celor 565 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 198 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 87 pacienți sunt în zona tampon și 280 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Concret, din cei 198 pacienți diagnosticați Covid-19: 102 prezintă forme medii ale bolii; 22 prezintă forme ușoare; 56 prezintă forme severe; 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI, dintre aceștia un pacient este ventilat mecanic.

În aceste condiții, Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 357 de paturi libere din care 22 pentru pacienți Covid-19, 226 în sectorul Non-Covid și 109 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 2 paturi pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 26 ventilatoare libere din care 9 pentru pacienți Covid-19.

Totodată, în Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 89 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări, a precizat Prefectura Suceava.

loading...